lördag, oktober 29

Noll inspiration...

... Kan man säga att jag har.

Har ju funderat på att gå lite fotokurser, men jaa... Såndära riktiga, seriösa, dom e ju förstås dagtid så det har jag inte möjlighet till, sen finns de ju en drös på nätet. Sku vila gå nån kurs där man får feedback, men såna kostar ju ofta multum. Å med multum menar jag med över 100 euro per kurs.

Nå kolla nu in nån sida på engelska som jag sneglat lite på förr, miljoner olika classes, inte bara inom fotografi, utan även t.ex marketing, crafts, music osv. Vet inte riktigt om man får feedback på dom kurserna, men åtminstone får man lifetime access efter att man köpt en kurs, å det fanns en hel del på On Sale. För 35 dollarez då, så det var ju helt överkomligt pris. Såpass överkomligt så det är värt att testa på en. ... Sen.. nångång.

Men sen e de just den där praktiska inspirationen som e lika bortblåst som alla löven. Hur tusan finner man inspiration i detta mörker? Hur får man till något vackert med bara en massa kvistar överallt? Joo, jag hade tänkt fota lite höstfoton då när det ännu var fint, men det blev aldrig av. Let's say jag sku tex gå en 28 day portrait kurs. Nog sku man bli rätt less på porträtt efter att försöka åstadkomma nåt vettigt denhär årstiden?! Sen när snön har kommit, då kan man få riktigt schyssta foton igen, men just nu.. Ser inte ens nåt vackert nånstans, å jamenar, då rör jag mig utomhus dagligen å ser saker å ting.

Nåja, det här har jag åtminstone åstadkommit idag. 3 projekt avslutade, eller nåja, den rosa har jag 5 varv kvar på, å så förstås fästa trådarna på alla 3. Så de e ja rätt nöjd me ändå, 3 projekt mindre å bara det värsta kvar ;) Färgangivelserna är ju så fenomenalt bra dom oxå...!



Nåja, fortsätta se en av transformersfilmerna å sticka dom 5 sista varven nudå!

fredag, oktober 28

Konstiga helger...

... Nu först börjar de gå in i huvu att mina helger börjar lugna ner sig. Ännu förra helgen va de sådär AAAMAGAAAAD JAG SKA GÖRA INGENTIIIING OMGOMG LYX.. typ. Men nu kommer varje helg typ att bli så, bortsett från nån enstaka helg här å där då man antagligen e å funktionerar på nån tävling.

Chill som synden!

Får börjar fokusera mera på firman nu, dona å fixa, samt här hemma... Försöka få till nå hyllor å garnförvaring å sånt tjafs, försöka fixa nån arbetsyta åt mig. Som de sku hända, me dom här småa garderoberna jag bor i.. men drömma kan man ju! Sku ju kuna bre ut mig i trappan om de int sku vara för att de e kallutrymme, så där går de ju int å vara vintertid iaf.. !

Var å rida tanttis igår, efter ett litet uppehåll på ca 2 veckor. Hon har väl oxå haft lite lugnare nog, men marie tyckte hon behövde få komma på nån utmaning då hon har joggat omkring i hagen för sig själv ;D

Redan när ja la henne i skötselspiltan, så sökte hon kontakt... Ville vara nära å sådär allmänt gosig..! Märktes att hon var taggad å på gång!

Longera henne lite först iom att hon kan vara lite stel å sådär, så de behövs rätt mkt uppvärmning, å ja ville se lite hur hon rör sig (så sällan jag får se det), armadis fin trav hade hon iaf! Nå, satte mig upp å skritta lite på lång tygel en stund sen, å när jag kortade tyglarna, kunde inte annat än skratta! Då gick de inte å skritta rakt längre! :D Tanttis tyckte vi kör sidvärtsrörelser direkt bara! Tii baa, påå baa! Då vet man minsann att man sitter på en arbetsglad ponni iallafall!

Red lite ziczac ... nu vet jag inte faktiskt om de blir öppnor eller slutor, men aivan sama, nånting som int e skänkelvikning iaf, å red med raka steg emellan (egentligen ska det bytas direkt), å det blev faktiskt raka steg emellan å sedan tillbaka till spåret. Fanta lär sig otroligt fort rutiner, å såfort man vänder upp på diagonalen så känner man hur hennes 600kg (minst!) börjar ladda upp å sen lägger iväg!

Tidigare har man fått ge efter lite i ökningarna, så hon ska orka framåt å faktiskt öka märkbart, men nu fick man lixom börja sitta å hålla tygeln, börja lixom få påskjutet att komma bakifrån, å t.o.m kunna lyfta upp henne lite i ökningen! En halvhalt gjorde inte att hon sakta av, utan att hon lystra till!

Visst är det på gott och ont att man lär henne att öka på diagonalen, men ändå rätt bra, för hon behöver röra sig framåt.

Höger galoppen var lite jobbig idag, vilket i sig e konstigt, de e vänster galoppen som e problematisk! Men körde rätt "grym" stil för henne, 8-volt med skritt å sen byte, å där funka faktiskt vänster galoppen betydligt bättre, och det var eftergift i galoppen. Det som jag sist blev så fundersam över om jag kände rätt, eller om det var inbillining och hon gick bakom hand!

Hade kandaret på, men red rätt mkt på bridongen enbart, å stångtyglarna hängde rätt lösa. Lite beroende på uppgift så korta jag upp dom. Det är nog tungt för henne ännu att orka bära sig fjäderlätt, men det blir mer å mer! Och dessutom när jag inte har sett henne på ca 2 veckor nu, så kunde man se att nackmusklerna har börjat komma och hon är inte alls lika svankryggig som innan! Det är roligt att se! Iofs, eftersom magen är såpass mkt mindre å ryggmusklerna blir bättre, så de e väl klart att ryggen kommer upp lite mera!

Nåt som oxå toimar bra på henne när hon är väl genomjumppad e 8-volter i trav å att man lite säger till henne på skarpen! Igår var första gången jag hade känslan att jag faktiskt hade henne mellan mina skänklar å händerna, igår kunde jag styra vilken 4e del av henne som jag tyckte behövde justeras! Inte länge, men iallafall, allt hör ihop med hennes ork att bära sig själv!

Det är det här som e så fenomenalt, för det första e vi ju som gjorda för varann. Vi började lika ringrostiga båda 2, tekniken å kunskapen finns nånstans där i bakhuvudet, men vi behöver få ordning på våra kroppar, få igång musklerna, börja tänka rätt osv. Vi har lixom mötts vid en T-korsning å har nu bägge vänt mot den ena vägen å går sida vid sida. Jösses, börja låta som nåt väckelsemöte de här nu hahaha ;D Men lite sån är känslan med Tanttis! Och jag har sagt det förr, är det nån ponni som tar mig till en högre nivå än jag hittills varit i mitt liv, så är det fanta! Man får bara hoppas att hon lever länge och håller sig frisk! Inte för att de direkt märks att hon är 23 år gammal, bortsett från att hon kan vara lite styv å stel i början! Men så länge arbetsviljan å glädjen finns, så tänker jag nog fortsätta!

Men sen också den här utvecklingen. Det är den jag inte riktigt förstår att den kan förbättras sådär snabbt. Visst, jag förbättras ju snabbt oxå, men de e ju för att jag har en ponni som jag känner när jag gör rätt på.

Bara jag fortsätter hela vintern och vädret inte hindrar våran träning alltför mkt, så kommer det nog att bli spännande å se hennes utveckling nästa sommar! Igår fick jag lixom känslan att nu, nu kan vi fara på dressyrträning! Och man vet att man har ridit i regnet när de börjar droppa från hjälmen haha ;D

Älskade Fanta <3

måndag, oktober 24

Allmänt flum..

... å ingenting vettigt...!


Eller ja, på ett sätt vettigt. Eller jag har nästan fått gjort nåt vettigt... Okej, ni ser ju va de här blir till, ingenting! ;D

Det nästan-vettiga jag fått gjort idag, är faktiskt kollat in lite fotokurser. Onlinekurser då. Och faktiskt kollat vad en prenumeration på LR kostar. Hittade en relativt bra sida med olika kurser, en hel del gratis, men då jag lixom tappar ljudet i flertalet filmer.. sen i vissa funkar det. Pausar jag å lägger på nåt på tuben, så funkar ljudet, så jag har ingen aning om var felet är. Hade några vänner å checka samma film som jag inte hade nåt ljud på, å jo, ljudet toimade för dom. I srsly dont get it?

På tal om nåt helt annat, så ska kära Twitterfeed lägga ner. Det var ju ruskigt surt. Twitterfeed e alltså den .. appen (?) som postar mina inlägg automatiskt ti fejjan. TF rekommenderade 2 andra, så testar den ena nu, meeeeen.... känns inte riktigt som att den kommer att toima som jag vill.. Men de lär visa sig. Å de lär visa sig om det här inlägget postas 2 gånger ;)

Kom på nåt i morse som efter massor me grubblande helt enkelt gav mig en klump i magen. Skickade iväg ett mess efter lunchen att han skulle ringa upp mig när han hade tid, kände de här var nåt ja var tvungen att få svar på. Inte helt oväntat hade ja ju målat fan på väggen (och skrämt upp honom till på köpet... trots att ja skrev i messet att de inte var nåt farligt), å han bara skrattade åt mig. Inget farligt på det viset, men behövde få en del frågetecken förklarade.. Och dom fick jag förklarade på bästa vis!

Visste att jag bara sku ha lämnat å grubblat på det å fått ångest om jag inte tog itu med det. Hah, vitsi va de låter som de sku ha vari nåt brutalt dehär nu, misstankar å shit, men näää ;D Som sagt, han bara skratta åt mig å sa "Va e int na värr än såde? Int böv do oro de fö he int!" ;)

Nå, jag får åtminstone ge mig själv en klapp på axeln, dehär hör till såna ämnen jag ogärna diskuterar. Alltså redan det här lilla bekymret ställde till mental ångest för mig och nästan tunghäfta. Men, jag lyckades ta upp det, muntligt. Även om de inte var face to face, men det var inte via mess iaf ;)

Nåja, om man sku se nå film å virka lite på grytlappen jag påbörjade igår! Hade som plan att få den färdig, men iom att jag ska virka ihop 2 st, å den andra vägrade bli samma storlek, så jag jag upp efter ett tag ;) Nu har jag äntligen rätt storlek på gång, så nu e de bara att fortsätta!

lördag, oktober 22

I brist på annat...

... Ja blir så trött.. (finns en orsak vaför ja har en etikett som heter så höhö) ;)

Var å shoppa lite garn idag, kom på att jag ska laga grytlappar åt mig själv å mitt hem som jag aldrig verkar komma till. Färgalternativet blev förstås svart å nån slags blå, hade hoppats på att Marks sku ha soft cotton så sku jag ha tagi nån såndär lila/rosa å laga åt morsan ti köket, men de hade dom inte.

Så det blev Sandnes Fritids och Sandnes Mandarin Grande. Tänkte försöka virka av mandarin och sticka/tova av fritids. Har aldrig tovat förut, men hur svårt kan de vara? ;) Skaffade en ny rundsticka av Addi oxå, fattar inte varför jag inte testat på dessa förut? Garnet glider lätt, å int har dom nån jävla skarv som garnet fastnar i heller. Å framförallt behöver man inte limma fast kabeln som farsan fått göra på en stor del av mina novita rundstickor.

Hade nästan fått ihop en hel samling av alla storlekar å alla längder på rundstickorna av novita, när jag insåg att de e Addi som gäller. Visserligen e de ju bra att ha en extra uppsättning ifall man vill påbörja nytt projekt å stickorna är upptagna.

Nå, hur som helst, påbörjade virkandet av ena grytlappen, tänkte försöka på dubbelvirkning, men har väl virkat sisådär 6 varv, å de känns som de blir en enda korv, så e inte helt säker på att jag gjort rätt. Eftersom jag tröttnar fort på en grej, så måst jag ha nåt jag kan variera med (som om jag inte sku ha det?) så jag fråga morsan om hon ville ha en poncho, så nu blev det en sån oxå av lite garn som jag inte vet vad jag ska göra av. Tänkte försöka få bort lite, men vet inte riktigt vad jag ska laga av allt heller.

Nåja, nog kommer man väl på nåt tids nog. Nu fortsätta med Ponchon å kolla Black Beauty å drömma om en viss herreman ;)

lördag, oktober 15

Riddagbok..

... i brist på att jag hittat vad jag vill använda som riddagbok, så får bloggen fungera som det delvist ;)

Kan inte annat än skratta åt denhär dan.. De e tur att jag inte e så uppställd ;) Första planen var att jag sku jumppa Proffa som jag inte har ridit förut, å sen sku marie ta proffis å jag sku ta fanta å vi sku fara å rejsa på rondellen. Nå, marie fick 2 lektionsryttare till, så både proffis å fanta fick motion! Så vi besluta då att iom att ja va lite trött ida å, att jag int rider alls, fö de va mest lixom fö fanttis skull ja sku ha fari å rid ida, att fö mig va de som int på de viset panik. Nå, de sluta me då att ja kom dit, for ti ridplan så ja sku få se lite hur fanttis rör sig nu under annan ryttare, å marie tyckt åt mig att ja sku nog kuna lägg hjälmen på huvu å ta en stund efteråt ;) Sagt å gjort, en snabbis!

Hon hade vanliga tränset på mig, å jag e ju såndär som inte vågar jinxa, så jag va lite bekymrad över hur de sku gå me vanligt bett nu istället för kandaret.

Satt mig fort ti rätta å sa åt Fanta att nu, nu skärper vi till oss, kände efter lite i skritten, kolla efter att jag hade henne lyhörd på halvhalterna, trava aktivt framåt, bägge varven å kände efter, gjorde ett par ökningar på diagonalerna för att checka att hon gick fram för skänkeln. Hon kändes ganska trött, men hon hade ju oxå gått en 60minuters lektion, så de e helt acceptabelt! Lyfte ett par galopper oxå för att checka av där, men orken var nog slut för nå bättre galopp, men kolla nu iaf att vi galoppera med alla ben i bägge varven!

Skrittpaus sen en liten stund så hon fick pusta.

Nå korta upp tyglarna, lite spö på rumpan å lite hej hej, vakna! Lite samma sak idag som igår, ville gå lite emot innerskänkel i vänster varv, så de blev lite sidvärts för att få de å börja lossna, när jag tyckte det kändes ok blev de lite trav, först höger varvet, för att checka av att jag hade henne mot yttertygeln, funka finfint, sen över ti vänster varv igen, lite tragglande, fick påminna henne igen om bakbenen och till sist, 8-volt i trav, eftergift å rund å fin form i bägge varven!

Sen sluta jag! :) Det blev sådär kort å effektivt, men precis vad som behövdes! Med fanta ska man inte tro att man lixom får nåt gratis på det viset, varje gång behöver man nog påminna henne om att vi hänger inte på bogarna, vi använder bakbenen osv. Marie sa de e samma sak när man tar henne från hagen, de kan gå  2 gånger, de kan gå 3 gånger, men 4e gången får man nog påminna henne om vem de e som leder vem osv ;)

Jag kollade lite vad jag skrivit tidigare å med tanke på gårdagen, så e jag ännumer förbluffad över vad jag skrev den 3e oktober, ridningen var 2a oktober.

Fanta har inte orken att bära sig själv en hel lektion, å framförallt inte i galoppen, men hon orkar en hel lektion ganska bra nu! Hennes vänstra galopp har varit nästintill omöjlig att lyfta (jag har inte klarat av det), men igår kom t.o.m vänster galopp på första försöket å jag blev så snopen så jag var inte säker på om jag ens kände rätt! Galopperna går inte så bra att styra å ställa ännu, utan man får bara försöka rejsa framåt så hon lossnar ordentligt! Men hej, man kan inte få allt på en gång, man måste jobba stegvist!

Förstår ni nu hur fort det går framåt? Vet inte hur många gånger jag ridit sen dess, men på 2 veckor går vi från att jag blir snopen över rätt galopp på första försöket, till att ge efter å kunna rida steg för steg - på volt, i vänster varv?! Knappt så jag förstår det själv heller!

Nåja, nu blir det nog snart läggdags, varit übertrött idag, vilket märktes när det totalt spåra ur för mig å marie i stallet. Försök nu lixom flytt en bal när man står dubbelvikt å skrattar så tårarna sprutar... Håhå :D I morron blir det tävlingar å funktionerande vid stallet, Stella Grand Prix på gång! Skoj skoj! :)

fredag, oktober 14

Wait, whaaat?

... Det här är ett hästinlägg, så e man inte intresserad av sån läsning, så kan man sluta läsa typ nu.

Ja vet int för de första va som e upp me mig å spontanridning, va planerat att ja sku fara i moron å rid, mittiallt skrittar ja på fanttis ikväll? Ja skyller på marie ;)

Marie sku rid fö Kimmo, så ja tålla på för mig själv i andra änden, vilket var helt bra. Har ju ridit lite lektioner för marie, så jag hade ju en hel del å öva på, behöver lixom få tänka till själv å hitta knapparna. Främst på mig själv då hehe.

Vi övade på slutor å förvända slutor eftersom det dels är knepigt för mig (kroppskordinationen), men oxå knepigt för fanta, men otroligt bra, så hon jobbar me bakbenen in under sig. Fick dom rätt fort å sitta i skritten så tog trav å då blev de nog genast lite krånligare. Om ja inte rållar helt nu, så har hon enklare me slutorna i trav i vänster varv å svårare i höger, alltså höger sluta blir såpass svår så hon bryter av till skritt. Men vi fick några steg trav, tog bara 5-6 steg åt gången i trav för att sen räta ut igen. Däremot hade vi lite svårt å få vänster bog att lossna, men ti sist fick jag nog nån rätände på den oxå, hon vill inte riktigt ta innerskänkel å böj inåt samtidigt.

Just såndära knappar e hälsosamt för mig att, hur ska man säga, bryta ner dom i molekyler, så att jag vet steg för steg vad jag ska göra när. Jag e fruktansvärt ringrostig i tankesättet, å ibland blir det helt blackout i huvudet, då får man helt enkelt testa sig fram å se vad som händer när man gör vad. Men just sånt måste jag få rålla på för mig själv!

När jag tyckte de börja kännas någorlunda bra tog jag lite trav, helt vanligt, för att checka av, å tyckte det kändes helt okej det oxå. Inte full bärighet ännu, men inte bygger man upp hennes ork att bära sig själv sådär bara! Dom framsteg hon gjort hittills i sig e redan imponerande!

Nå, tänkte ja ska testa galoppen lite oxå, började med höger galopp, kändes helt bra, fick henne t.o.m att ge efter i galoppen, å kunde bara sitta där å rida steg för steg!

Bytt varv å sku ta hennes svårare galopp, å mittiallt... mittiallt.. Jag e fortfarande lite i chocktillstånd, men ja tror bannemig hon gav efter i vänster glaoppen oxå. Det var min spontana känsla, sen blev jag så tveksam på det, så jag tänkte att nej, hon måste ju ha slagit under, alltså att hon gick bakom hand. Men vid närmare eftertanke, så med hennes korta å väldigt tjocka hals, så undrar jag nog om de ens är fysiskt möjligt för henne att göra det? Nu e jag så förvirrad, så jag vet faktiskt inte om hon gick bakom hand, eller om hon faktiskt bar sig själv? Galoppen kändes superb, hon kändes rakare än nånsin, kunde precis som i högergaloppen, rida steg för steg. Valde att avsluta där å mycke klapp å beröm iaf.

Kom fram till att jag egentligen borde skriva en riddagbok, skriva när vilka förbättringar vi gjort för varje gång, för dom kommer så gott som varje gång! Kunde konstatera med mig själv idag att tidvis hade jag kvickare skänkel oxå, men de e oxå sånt som kommer med mera muskler å mera kroppskontroll.

De e lixom så otroligt dehär, så de e lite ofattbart. Brukar ju sägas att när man köper ny häst, så tar de 2-3 år innan du kan rida den riktigt å då med daglig ridning. Okej, inte säger jag att jag kan rida fanta, men dom där framstegen som bara kommer å kommer. Och det blir inte lixom bakslag heller, att jag känner att nej, nu måste vi backa ett steg tillbaka, utan för varje gång får vi fortsätta där vi sluta.

Jaja, börjar bli dags för mig att kast mig i snarklådan. Jag har bara lite svårt att tackla dom här framgångarna å vet int riktigt hur ja ska vara ;D


fredag, oktober 7

I still dont get it...

.... Hur man går från en skräckfilm, Demonic, till Hoffmaestros Highway man live at peace and love på youtube, till den här...




Å sen brukar den här spelas upp i bara farten... Jag e inte speciellt stort fan av trummor, men denhär snubbens drum cover kan jag se om å om igen...






... å fortfarande tror jag att min tfn ringer när jag hör introt ;D


onsdag, oktober 5

I-landsproblem....

.... Jag har på tok för mkt garn som jag inte vet vad jag ska göra med!

Jag har ett alldeles underbart grafitgrått mjukt maskintvättbart garn som heter Janne, sku ha gjort en onesie åt M, men den blev aldrig klar innan han blev för stor.

Den här tröjan sku ja tex vila laga åt mig själv, men tror ni jag har rätt sorts garn? Å sku jag råka ha rätt sorts garn, tror ni jag har tillräckligt? Å tror ni det finns att fås mer av det garnet? Å tror ni ens jag lyckas ha någorlunda rätt stickfasthet? Nej, nej, nej och nej.


Man tröttnar ju lixom på att ens försöka när det aldrig blir som man tänkt. Se bara på evighetsfilten. Med den stickfasthet jag mätte ut så sku den ha blivit typ 150x180? Alltså enligt vad jag har stickat 10x10cm. Men nej, den blir 200x250cm eller nåt sånt, så de sket sig rätt brutalt. I det fallet spelar det inte så stor roll, men om du tänkt göra en tröja i stl S å den blir XXL, då känns de ju lite... sisådär. 

Sku vila laga knähöga sockor åt mig, men tror ni dom passar på mina vader å lyckas vara stl 39? Nej. 

Sku ju även vila ha min stjärnfilt/julfilt i dubbelstickat rött å vitt, kollade nyss att vitt får jag fortfarande tag i, men rött finns inte kvar. Förstås. Tror ni det räcker det jag har? Knappast. Å vet ni hur krånligt det är att försöka få en förbaskad stjärna på mitten av en filt? 

Kom ju faktiskt på nu att jag har en knähög socka, lite slapp i vristen å uppe vid knäet är den, men knäet kunde man fixa till me att sy in gummiband, så sku dom hållas upp bättre. Dock vet jag inte om jag hade skapat detta mönster själv eller hur tusan jag hade gjort, men nog har ja väl sparat beskrivningarna nånstans... tror jag :S Inte så snygga, men praktiska. Varmt garn! Å rätt så sköna..! 

Nåja... nu har jag fått härja av mig litegrann, så nu e ja betydligt lugnare ;) 

måndag, oktober 3

Iiihk!

Jag e så taggad så ja håller på pomppar ur stolen!

Blev sådär hastigt å lustigt (som vanligt) bestämt att ja sku fa å rid lektion på Fanttis-tanttis igår, å tänkt att jihuu, då får ja ta med mig mina träns å pass in ett åt henne! Att hon har nog visserligen rätt stort huvu, men de hadd Elmo oxå, så tex alla mina pannband borde vara fullsize på tränsena. Bettena va 14,5 så vi hade trott dom sku va för stora, men vi hade redan tidigare kollat att Fanttis bett var 15cm å att de sku kuna va lite kortare! Perfa!

Tog med mig 2 träns, ett helt oanvänt, men de har så himla bred nosgrimma, å sen ett som ja tänkt sku få bli de träns ja använder på fanttis när ja rider henne! Hade hängt upp dom 2 på en sadelhängare plus kandaret som jag hade tänkt testa efteråt å se om de passar på henne, å när marie stod å kolla så sa jag "-tänkte ta tränset som hänger längst in" å marie tyckte "-Jag tycker kandaret ser bra ut"... Nå, så de blev å testa det då.. !

Skitlängsen jag har ridit me kandar öht, men de e så lätt på Fanttis å rida med nya bett (jämfört me va de kan vara på andra hästar), hon säger inte så mkt å råkar man ta i lite hårt, så rycker hon på axlarna, å int som vissa som kan t.o.m ställ sig på bakbenen. Hon e alltså ganska tålig på det viset, man får testa sig fram! Dessutom kändes nog nöjd på kandaret, å lyssnade bra! Hon hade överseende med att de e längsen jag har ridit me 2 tyglar ;D

De e 3e gången nu på kort tid som jag rider Fanta, å de e lite roligt på det viset att dels börjar de lossna för henne riktigt bra, men oxå min ridkondis. Jag sku nästan säga att vi går framåt med bautasteg för varje gång!

Fanta har inte orken att bära sig själv en hel lektion, å framförallt inte i galoppen, men hon orkar en hel lektion ganska bra nu! Hennes vänstra galopp har varit nästintill omöjlig att lyfta (jag har inte klarat av det), men igår kom t.o.m vänster glaopp på första försöket å jag blev så snopen så jag var inte säker på om jag ens kände rätt! Galopperna går inte så bra att styra å ställa ännu, utan man får bara försöka rejsa framåt så hon lossnar ordentligt! Men hej, man kan inte få allt på en gång, man måste jobba stegvist!

Marie hade oss att göra slutor igår å där lossna det riktigt fint å mittiallt hade jag ingenting i händerna! Fjäderlätt! Fanttis tyckt de va ganska kämpigt å gå framåt tillika, men hon kämpar på så fint den underbara lilla ponnin! I traven fick vi det att lossna riktigt bra oxå, å de var bara att sitta å enkelt kunna rida varje steg på henne! Men just den formen orkar hon inte för länge..!

Dehär e en ponni som fullkomligt älskar att arbeta trots sina 23 år! Hon blir inte arg eller frustrerad (fundersam däremot kan hon bli heh), å försöker alltid sitt bästa! Vi e rätt bra team fanttis å jag, 2 gamla tjockisar som tycker de e kul å dressyra men ganska ringrostiga båda 2 ;D

De e härifrån nu som jag sku måst tvinga mig att fortsätta å inte släppa det å gå så länge emellan, för nu e vi så bra på gång här! Sku va me kondisträning en gång i veckan, rålla på plan själv en gång i veckan, å sen en lektion i veckan!

Nåja, nu på jobb, så man får lite annat att tänka på ;D

lördag, oktober 1

Nåja...

.. hittills har jag lyckats rätt bra med att "int gå utanför dörrn"...

Har fått gjort en hel del idag, eller nåja, egentligen inte, men en hel del jämfört med vardagar! Så jag e rätt nöjd ändå! :) Sku ju få lite mer gjort om man int sku va hundvakt tillika, å hundarna behöver roas med jämna mellanrum ;)

Kanske mest nöjd e jag att jag fick taget lite nya foton ti mitt andra insta-konto, men dock borde jag variera mig lite. Men satte lite pricken på I:et idag, å lyckades såpass bra med ett foto att jag ansåg att jag inte behövde redigera några färger åtminstone!

Lekte med inställningar på kameran som jag vanligtvis inte rör så det var ju lärorikt. Av totalt 73 foton, var det 3 st som jag la upp på onedrive å laddade ner till telefonen för att sen kontrollera vilket av dom som såg bäst ut på insta.

Här e dom 3 favoriter, visst, dom kan vara bättre, men helt nöjd me dom!


Det blev denhär översta bilden som fick åka upp, även om den e lite oskarp fram i. Såg bäst ut på telefonen.




Fattar inte riktigt varför denhär bilden vänder sig ett kvarts varv fel, då den e en kvart åt höger å sparad så. Samma sak blev de när ja la upp den på onedrive?! Seriöst, försökte just vända den igen på datorn å spara, men nejgo! 

Nedersta bilden var kanske rent tekniskt bäst, men stör mig ofanligt på den ojämna kanten... Det som är imponerande bra med dom 2 första, är avsaknaden av skarpa skuggor! Å jag har inte använt nå reflektors och fotat inomhus! Och om jag ska va riktigt ärlig, så jag tror det mesta som syns som skuggor på dom 2 översta foton beror på att underlaget är högblankt, så de kan vara det som speglar oxå! 

Tror jag ska försöka mig på nå seriösa bilder av ponnisarna i moron, tror ja har 2 st helt klara, en stor å en liten... Eller så skojja jag bara, men vet att jag har 2 stora färdiga.. nåstans.. ! 

Bra sätt å lära sig niftyfifty dehär, även om de e en helt annar story att använda de utomhus sen..!