lördag, februari 27

I valet å kvalet..

.... Så det får bli såhär istället :)

Stellas tävlingar idag, så himla skoj att de börjar komma igång igen, hela tävlingssäsongen! Hade hoppats på att det sku ha räckt med solljuset vi hade utomhus för att få till några vettiga bilder, men tji fick jag. Fick nog bara bita i det sura äpplet å inse att det mer eller mindre är lönlöst med dom (eller snarare det) objektiv jag har (bjässen går ju öht inte att använda inomhus.. om jag inte försöker fota en fluga på andra sidan av manegen)...

Visst sku jag kun köp ett objektiv nu redan, men vad är pointen? Snart börjar utomhussäsongen ändå, å ett objektiv är billigare än kameran (nåja, nog finns det ju objektiv som kostar 12 000 euro oxå.. men jag tror vi skippar dom..), å jag har redan ihop 1/3 av kamerans kostnad så..

Som jag diskuterade med en polare, visst, det är ingen billig hobby det här, men sen du har införskaffat utrustningen, så har du den. Kameran jag ska köpa klarar 200 000 exponeringar, å jag får väl ihop ett snitt på kanske 20 tusen per år. Så jag lär väl ha den ett tag. Objektivens genomsnittliga livslängd kan jag inte uttala mig om, men sköter man om dom å är försiktig, så lär dom nog hålla... många år. Visst, ett manuellt har förmodligen längre livslängd än en med motor, men... Om vi jämför med hästar, så är det ju ändå en relativt billig hobby :P Nåja, kom in på alldeles för tekniska detaljer nu, tanken var ju att jag sku surra kring dagens fotografering.

Så att jo, 95% av fotona gick inte ens att rädda med redigering, så det var rätt lönlöst. Skimlarna stod för största % av dom foton som gick att rädda någorlunda.



Dehär va min favorit från idag! Sötisar!








Hispano hade så fenomenal min på denna bild!














torsdag, februari 18

Beslutsångest de Luxe.

... Jeps. Iofs ingen nyhet det heller...

Gäller fortfarande fotofirman som bisyssla... Jag vet egentligen inte vad som hindrar mig? Ett gäng glada truckisar har gett mig finfina idéer, in fact, många har gett mig bra idéer.

Jag har ingen orsak att inte starta upp detta projekt.. jag... bara har lite beslutsångest :/ Prissättningen är ju en sak som skulle förenklas om jag faktiskt hade en firma å fasta prislistor.

Har länge funderat på att testa sälja enstaka bilder på nätet, jamenar, de sku ju inte kosta nåt å lägga upp dom, sidorna brukar vila ha en viss % av försäljningsintäkterna.

Men jaa.. jag vet inte varför jag drar mig så för dethär... :/ Vad har jag å förlora? Ingenting...

söndag, februari 14

Ett riktigt inlägg..

Nåjo.. Blir lite spammande här nudå, men ville inte riktigt... lägga allt i samma inlägg. Jag deltar alltså som nämnt i en fotoutmaning nudå för att få igång min kreativitet lite, och förhoppningsvis för att utvecklas. Utmaningen heter 365Foton, å det finns 365+1 teman. Måste börja lära mig tänka lite outside the box nångång, så... jeps :)


Fanns ett par roliga teman som jag redan vet vad jag sku vila ha, t.ex bensträckare å bubbla. När Jenny drar ut Sussys ben, det skulle funka perfekt som bensträckare (heh, kanske låter lite mer skumt än det egentligen är, men när man vet vad det handlar om så förstår man! :D ), samt lilla Bubblan sku ju funka som bubbla! :D Dessvärre får det inte vara gamla bilder, å jag hade en perfekt bild till t.ex temat torrskodd.



;) Men denhär e fotad med telefonen dessutom. Men man kan definitivt säga att jag är torrskodd ;) Det handlar ju mkt om hur man tolkar dom olika teman, å det är väl inget som är varken rätt eller fel där :) Kollade igenom några av deltagarna igår, å vissa hade verkligen fyndiga foton på sina teman!

Ska försöka ta mig ti spitu idag å fota lite enduro, risken är väl stor att solen inte kommer fram, men de får vara så då... ! Kanske man får till nåt bra foto ändå..! :)

171. Ljusfenomen (1 av 366)

Nåja, nu beslöt jag mig för att delta i en fotoutmaning, för att få igång kreativiteten lite. Något som saknas hos mig. Blir alltid lite sådär "eeeh... hur ska jag fota nu? Det rör ju inte på sig..?"... Så nu får ni stå ut med att jag kommer att spamma med lite bilder ;)

Här är mitt första bidrag,  nr 171. Ljusfenomen.