torsdag, februari 26

Twinky part 3

Nu börjar vi ha en hund som är bekväm i sin nya miljö :D Man börjar känna varann å vissa rutiner har redan kommit :)

Som i lazyboy fåtöljen där nere, så fort jag sätter mig i den så hoppar hon upp, då e de sovdags :D Å så här sover man helst.. .




Vi har försökt va ute å ha lite roligt, men hittills har det varit fruktansvärt vått å sliskigt å halt, men idag var första dagen som de var mer roligt än skrämmande att va ute :D Sprang t.o.m å gömde mig så hon fick leta (morsan va me oxå), riktigt duktig. Tränat lite sök med henne där inne oxå. Hon söker hela tiden kontakt, så de e fruktansvärt roligt, ska nog testa på agility när hon blir äldre.. ! Så jäkla snabblärd, smidig å duktig! :D Fast lite envis e hon emellanåt oxå ;D

Tränat på koppel oxå, halsband e inga problem, men kopplet, de va jobbigt, å där märker man envisheten. Hon sätter sig ner å rör int en fena :D Int ens med godis 15 cm ifrån sig ;D Nå, men de blir bättre å bättre de oxå :D 

Hon e så duktig, man får peta på tänderna, ögonen, tassarna, hela kroppen utan att hon bryr sig nämnvärt. De fick man nog på mimmi oxå, men ibland var det nog lite onda blickar.. ;D 

Näe, hon e nog väldigt härlig hund! <3 Bättre hade vi inte kunnat få! Växt har hon gjort oxå, väldigt hög i baken nu :D  Får se sen till sommaren ifall vi tar en naken av Niina sen





fredag, februari 20

Känslan... + Trasig som fan

... Då man ökar vikt på hantlarna <3

Sitter å funtsar på om ja ska fara efter en gymboll å ett par kahvakuulat, är lite dålig på att använda gymbollen när jag e där själv, e mest maskinerna å hantlarna då. Å eftersom renovering pågår nu, så har vi ingen lats, utan nu får man köra me hantlar istället.. Å me gymbollen kör vi ypperligt sätt för att squatta, nåt jag verkligen sku måst göra, trots att det är helvetiskt påfrestande å tungt. Har använt mina ben å knän liiiite för fel, liiiiite för länge.. :S

Känslan då man oxå börjar se lite förändring.. ! Har så möe underhudsfett ännu, så svårt å se nån skillnad, men axlarna å muskeln mellan axeln å nacken (som jag redan hunnit träna upp lite före jul), så börjar man se en skillnad på. Men jo, det är bara att knata på, nog börj de väl synas mer å mer så småningom nog :) ah, upper trapezius heter tydligen muskeln som går från axeln ti nacken..

När jag gymmade på stenåldern så hade vi en riktigt bra maskin för squats... Med stång.. Mellan två ställningar, så höll du i stången, å stod på rätt ställe, kunde du int squatta fel..

-----

Sådär går de när man påbörjar ett blogginlägg som man inte får färdigt. Visserligen var det här en så bra känsla, så jag valde att fortsätta här, eftersom det tangerar samma tema.

Men FAN va jag är trasig!

Okej, vi har min vänstra axel då som jag seriöst borde fara å kolla, för jag tror på riktigt att den inte mår bra. Sen har vi då min högra armbåge, på insidan som det går "nervblixtar" i när jag tar i för mkt på rhomben.

Vänstra knäet råkade jag ju vara å överanstränga lite på leg pressen, men det känns helt ok nu, fick ju backa rejält på vikterna där, å nu har ja kunnat öka upp ett par kilon utan att det känns desto värre.

Nå, mina återstående problem som jag borde fråga PTn om vad jag ska göra med.. Det är de här med inner- å ytterlår i maskinen. Jag känner ALDRIG av nåt i själva muskeln som ska tränas, men däremot den där stackars senan i ljumsken. Höfterna brukar ju kunna låsa sig på mig, eller ja, de känns väl typ som sendrag så ja hoppar å tjuter å skuttar å har mig tills de släpper.. Eller tja, inte riktigt som sendrag, men nåt ditåt iaf. Och sen min förbannade korsrygg. Igår på gymmet (trots att det överlag var ett jäkligt bra pass, det är nämligen det som översta texten handlar om), så vid varje tag (nu minns jag inte om de var på inner eller ytter) så knaka ryggen. Vaaarje gång. Det händer sig att ryggen knakar om jag hostar..

Nå, det räcker ju inte med det här.. Jag har känt av lite ömmande på ena vaden, alltså rätt långt ner sådär, men bara känt av det i sängen, å förstås glömt å kolla om jag har några blåmärken. Nå, idag kom ja ju ihåg att kolla, å jovisst ett blåmärken.. Å.. vafan? De e ju stenskarpt här? Va i helvete..

Kände nyss på vänstra vaden å likadant där. Om nån sku veta hur mina utslag efter bromsbetten känns, så sku ja säga att dehär känns likadant. Försöker hitta vilka muskler det kan röra sig om, men då det känns så betydligt ytligare än nån muskel, mer som det skulle vara strax under huden.. Eller hur man riktigt ska förklara..

Det gör inte alls ont vid användning, försökte just pressa vaden lite, å de enda som ömmar då e högre upp av lite träningsvärk som bara känns av vid press. Inte heller är det varmt, svullet däremot. De e ju lixom ännu värre å ta ett steg tillbaka i träningen om man inte har ont!

Nåja, om jag ska byta samtalsämne lite... till ett jag inte tänker skriva om alltför mkt, trots att jag helst sku vila skrika ut min glädje, så känslan när man ser en bild å bara tänker "Wow...!" ... mmm... *big smile*

onsdag, februari 18

Träningen...

Måste medge av vissa förståeliga orsaker hade jag inte riktigt ork förra veckan att gymma. Tyvärr höll det i sig den här veckan oxå (var förstås i måndas då jag trivs med vårt gäng-gymmande, vilket nu påminde mig om att jag ska anmäla mig till vår-gym....  så då var det gjort oxå!)

Nåja, IDAG först kom jag mig iväg efter en invägning (väger mig vanligtvis på morgonen, nu blev det 1-2h efter middag), och otroligt nog hade jag gått ner lite.. alltså vi snackar inte mkt, har rört mig +/-1 kg från å till, men efter en veckas o-gymmande så trodde jag nog jag skulle ha gått upp igen.

Nå, sagt å gjort så kom jag mig iväg, så ytterligaren en såndär "Nu e jag jävligt stolt"-poäng till mig själv.

Men en annan sak jag är väldigt nöjd över, är att jag har hittat mitt sätt att få inspiration. Jag har 2 orsaker varför jag vill träna (förutom för hälsan då), men dessa 2 ger int mig riktigt inspiration. Det är alltså två mål kan man säga. Men som sagt, dom ger mig inte riktigt inspiration i detta nuet, så jag faktiskt kommer mig iväg. Men då har jag lärt mig vad som gör just det, å det är så enkelt som att "googla" fitness inspo på pinterest :) Quotes å otroliga bilder, så jo.. En halvtimme sånt, å jag rusar i träningskläderna å åker iväg till gymmet :)

Det andra som bekymrar mig... Som har med valpen å göra, men är visserligen inte valpen, utan min kära mor. Hon förväntar sig att allt med valpen ska vara "fixat" redan. Jag fråga vad hon bekymrar sig över, den har inte ens varit hos oss en vecka ännu!

Suck, blir så trött. Nu minns jag inte visserligen när vi sku ha haft valp sist, de var när vi fick hem Juska (schäfern), å hon var väl sisådär 2-3 år yngre än labben, så det borde alltså bli, för... snart 23 år sen. Men vad jag däremot märker är min erfarenhet med att ha jobbat med djur av alla de slag. Det där djurögat gäller tydligen alla djur å inte bara kor å kalvar! Okej, det hjälper ju mkt att man haft många vänner oxå med hundar av samma ras, både äldre å valpar, men...

Seriöst, varför oroa sig då.. ja, vi hämta hem valpen i LÖRDAGS. Så vad väntar hon sig lixom? Första gången hon var bekymrad, så hade inte twinky varit hos oss ett helt dygn heller... *facepalm*


Nåja, det blir väl bättre (med syftning på morsan då), men kände att ja var tvungen å "härja ur" mig lite...

måndag, februari 16

Day 2

Hon måste nog verkligen ha varit otroligt trött igår, för det var en heeelt ny hund idag!

Ätit massor, druckit å uträtat sina behov å varit fullständigt galen! :D

Redan innan jag hade fått i mig morronkaffe va de lekdags, å ja la mig ner på mattan i vardagsrummet, å hunden hade hepuli :D Vi var lite bekymrade att hon skulle vara för fäst vid farsan redan eftersom hon hela tiden går efter honom, men hon bryr sig iiiinte nånting nu att han är på jobb!

Var på gymmet i morse, så när ja kom hem sen så käka ja lite frukost, å sen va de dags för upptäcksfärd :D Vi var å kollade in 2 rum som vi annars har dörren stängd till, å medans ja käka så såg man hur hon gick å undersökte allt... ! Tållar på för sig själv å undersöker :D

Så jo, det är nog bara att leka å bralla så mycket man själv orkar, mellan hennes sovpass, för hon har minsann energi! :D Fotade lite idag oxå, försökte få när hon springer som en galning, men både jag å kameran var för långsamma ;D Såg att ja sku måst putsa ögonen lite på henne oxå...

Jonej, det är nog så härlig hund det här! På alla sätt å vis! Så snabblärd å duktig!









söndag, februari 15

Valanyan Shake That Thing

Ja jösses. Livet kan få en snabb vändning.

Orkar inte gå alltför mkt in på mimmi, fortfarande tungt utan henne, berättar den story sen nångång när jag orkar.

Men vi sa hur som helst "aldrig mera", för vi klarar inte av det.

Men faktum är att ingen av oss ville vara hemma, ville inte komma hem, å allt kändes så konstigt. Farsan hade svårt å sova för han å mimmi hade ju sina sov-rutiner, dvs bralla lite i sängen före dom somnade.

Så, fredags kunde vi äntligen börja prata lite om att det är fruktansvärt tomt, å vi började fundera på en ny hund. Hörde av mig till Niina, som inte hade några valpar för tillfället, men parning planerad, men vi kände vi måste ha någon nu, som ersätter tomrummet.

Mycke googlande å letande, både i finland å i sverige, å till sist hittade vi en powderpuff (alltså hårig, inte naken), tik, 4 månader, som farsan ringde på redan i fredags. Hon sökte ett kärleksfullt hem, och inte för utställning (har underbett än sålänge, men det kan växa bort).

Nåja, igår ropa dom åt mig i trappan "Hanna, lägg på dig kläderna" å då visste jag ju att nåt var fuffens. Min första tanke var "jaha, hur långt far vi?" å min andra tanke var "å hur länge blir vi borta?". Hade sett redan på ma&pa att nåt var på gång när jag var ner å fyllde på kaffe, dom hade sån min så ja fråga "Vafan e på gång nudå? Ska vi ti haparanda?"

Jag känner ju min familj, så spontana resor är inte alldeles ovanligt. Det har hänt sig att farsan kommit hem från jobbet å sagt "vi far ti haparanda idag".. Jaahapp, okej? Så jo, jag hade sett på dom att nåt var på gång, men dom sa inget, bara skrattade. Tills ja då hörde att jag sku lägg kläderna på mig.

Sen berätta dom ju förstås då när ja kom ner att vi far ti tampere, så ja sprang hastigt upp efter surfplattan, så man har nåt tidsfördriv. Dum som jag var, glömde ja ju fan kameran!! Å kunde ha ta't nån stickning/virkning med oxå.. men nää, så långt tänkte man ju inte.

Nåja, vi kom dit ca halv 6 på kvällen, å var där en bra stund, fick mkt information, å fick träffa pappan (allt gick ju på finska, så inte hängde jag med så bra inte), å vi blev alla 3 kära i lilla tösen. Jag sa åt ma&pa att jag vill ha hjälp med pälsvården ifall de blir en puff å de lovade dom mig nog (på mimmi va de ju jag som fick sköta de mest, farsan lärde sig nog klippa ansiktet på henne dock!).

När vi kom dit så satt hon även å fönade Twinky (hon hade blivit tvättad), så vi fick se lite, mkt enkel att ha å göras med, samma med kloklippning å allt. Skönt det! Mimmi var inte heller så svår, men de va med stor motvilja ;D Å uppfödaren sa att hanarna hon hade var nog betydligt svårare, Twinky satt åtminstone stilla :D

Nåja, ids inte dra för mkt om själva besöket, jag tog hunden å ma&pa tog grejjerna vi fick med (massor med saker!), å när vi kom i hissen redan så gnällde hon lite, så vi tänkte jahapp, blir de en sån hemresa! Hon hade åkt bil förut nog, men uppfödaren sa att hon börjar dregla lite, så vi fick me en handduk å lägg under henne, vilket var bra, för hon spydde faktiskt efter en stund, men sen.. Fantastiska lilla varelse! Sov raklång brevid mig hela vägen hem! Vi stannade å några gånger oxå, å trots att vi alla steg ur bilen så va de ingen panik. Okej vi stod ju så hon såg oss nog förstås. Men att hela resan gick sådär lungt, var ju över förväntan!

Vi kom hem, å ALLT var läskigt. Snön, mörkret, utomhus. Stackars liten. Vi kom in, å ALLT var läskigt. Hon satt sig innanför dörren vid skorna först å vågade inte riktigt komma, men å andra sidan, vi sprang på fram å tibax oxå, å började laga te (hade ju inte ätit nån middag heller), så efter en 5 minuter våga hon sig nog i köket.

Hittills hade hon inte gnällt nånting förutom i hissen ner då ett par gånger. Vi satt å drack te i lugn å ro medans hon utforskade köke, åh guuud va allt va stort å läskigt. Här fick hon dom första pluspoängerna. Försiktig, men nyfiken! Precis så ska de vara, hon vågar sig fram å snusa efter lite övervägande.

Nå, sen kom nästa problem då, tamburen å tv-rummet. Farsan for å lägg sig på soffan, morsan i fåtöljen å ja låg på mattan framför tvn, men de var nog ack så läskigt att komma i tamburen (hade inga lampor tända). Med godis å ca... 30 minuter? Så hade hon vågat sig fram ti både morsan å farsan i tv-rummet, å  kunde vara där helt avslappnat! Fantastiskt! Snabblärd!

I morse hade farsan övat lite att gå i mörkret genom tamburen, å idag var det roligt, idag var det rejs vem som hinner först! :D Hon har lekt lite med leksakerna å med mig lite oxå, vi håller ju på garvar ihäl oss åt henne, bakifrån ser hon ut som en fluffig kanin som springer! :D

Var lite spännande oxå när jag kom ner i morse, sku hon skälla? Hur sku hon reagera? Men hon hade inte hört mig ti först, utan plötsligt såg mina fötter under köksbordet å då kom hon direkt fram å Gomorroade på mig! :)

Det här kommer att bli en fantastiskt bra hund, kände det på mig redan i bilen hem, då hon var så klok å lugn då redan. Natten hade oxå gått riktigt bra, vi hade diskuterat hur vi skulle göra, mimmi sov ju under täcket (hade eget, de ni.. mer bortskämd hund får man ju leta efter), iom att ma&pa har väldigt kallt i sovrummet (å de e alltid kalllt på golvet här i huset), å jag har väldigt kallt. Men det slutade så att hon sov i sängen me farsan :P Han vill ju ha de så, så okej. Inget gnällande då heller!

Så bara hon börjar bli bekväm här nu, så blir de att börja ensamhetsträna henne oxå, de e ju inte mkt som morsan inte är hemma, de e ju typ när hon ska å handla mat det så..

Hon har inte gnällt nånting eller varit lessen eller nåt, så riktigt bra har det gått! Nu ska vi bara fundera ut ett nytt smeknamn, morsan å farsan tycker twinky är lite svårt att komma ihåg.

Nu ska ja fa ner å fota henne lite, svårt å hålla sig därifrån ;)






måndag, februari 9

Hur gick det sen?

Jodå, det ska jag berätta för er... !

Efter att jag kom fram till garnvalet.. dom 3 glittriga nystanen, så började jag virka på döskallesjalen.. Sen började jag fundera... Hmm, det blir nog lite för glest med sånt mönster, kanske jag virkar en helt vanlig fyrkantig sjal som man viker hörn mot diagnoalt hörn, så man får en trekant? Sagt å gjort, började virka upp luftmaskor, mätte upp ca 100 cm. Å sen kom jag på, men om jag sku sticka istället? Sååå, jag drog upp allt å började lägga upp maskor för stickningen. Första varvet blev för kort.. Attans, bara 40 cm, vi lägger dubbla tråd då.. Okej, herregud, hur långt e de här nudå? Jag har ju lixom tusn meter kvar av ändtråden, å ja har redan sådär mkt på rundstickan? Okej.. Gör om, gör rätt...


Stickar en bit som jag vet att e mer än 10 cm, stickar varv två, tar fram måttbandet å mäter upp hur många maskor som blir 10 cm. Hoppsan, 18 st, det betyder 180 maskor. Hurra!

Nu har jag stickat 180 maskor + 3 varv till å min härva ser ut såhär..


Har stickat rät från bägge hållen hittills.. 

Frågor som uppstått under denna tid är:
-Blir det för tjockt å vika den diagnoalt? E ju lite tjockare garn än det andra dehär.. 
-Vilka färger ska ja kombinera?
-HUR ska ja kombinera färgerna? 
-Mönster? Randigt? Rutigt? 
-Hur breda ränder?
-Borde jag sticka rät-avigt? Ja gillar ju slätstickning, men ja avskyr att sticka avigt.. 180 maskor avigt på raken.. Hmmm...
-Borde jag variera me slätstickning vs rätstickning?! Andra mönster?! 

Så här sitter jag nu med mina 4 varv stickade å har ingen aning om hur jag vill fortsätta.. Håhå. Nackdelen med fristickning! 

Att leva som bluzz...

... Det är faktiskt inte lätt. Såhär går det till steg för steg... (det är alltså mina tankar bokstavligen som blir nerskrivna)


Fyfaaan vilken absitnens jag har, jag måååååååste virka eller sticka nåt.. Hmm, om jag tar å kollar pinterest?


*glor på pinterest*



Men om ja sku ju vil göra nåt me dehär garnet, de e ju så läckert.... 


Om ja sku ta å gör den där döskallesjalen nu, så kanske ja får tvättat min halsduk nångång.. halsduken som jag e så dödligt kär i.. 


*efter en stund*



Men dehär garnet e ju nog rätt stickigt... kanske ja sku måst ta dom som jag tänkt från början? 


(de "mörkgråa" längst till höger e faktiskt lila) *hämtar garnen* Men ååh, dehär sku ju va rätt mjukt å najs... 


Å de här! 


Aaamagaad, dehäääär!


För att int tala om att kombinera!!!!! *kortslutning*




Så nu sitter jag här då, å e int ett piss klokare. Men med destomer beslutsångest.. ! 



torsdag, februari 5

Rambambulan börjar.

Nåja... !


För det första, det är jäkla intressant att på ETT uni i sverige, hittar man mer intressanta utbildningar än i hela finland.

Men jo, den börjar nu den här rambambulan. Ska nog söka in nånstans, troligen umu, novia (in my dreams) å eventuellt YA då, men är väl kanske då främst ssk jag siktar på vid novia å ya. And as i said, in my dreams, lär vara helvetiskt svårt å komma in.

För det andra, det finns ingen studiehandledare eller något liknande som kan hjälpa mig med tolkning av betyg här. Eftersom jag inte e studerande nu, så faller ju det alternativet bort, men inte ens arbetskraftsbyrån kan erbjuda hjälp. Bara en studievägspsykolog eller nåt sånt.

Så nu har jag mailat både till umu å till studera.nu (för jag kunde ju inte kontakta antagning.se för att jag INTE HAR SVENSKT PERSONNUMMER), så hoppas nån av dom kan besvara mina frågor.

Jag har nångång läst att finska närvårdarutbildningen är jämställd med svenska ssk, och att finska ssk är "lite bättre" än den svenska, men för mitt egentliga mål, så vore de ju suveränt att komma in på ssk i Sverige, då jag behöver ha ssk-legitimation. Säkerligen går det att ansöka om det i sverige trots att man har en finsk utbildning. Svenskarna brukar inte va omjöliga på såntdär.

Så, nu mailade jag även te-byråns utbildningsrådgivning, som ja hittade, så kanske dom vet nåt?

Så summa sumarum, nu behöver jag då veta 1) Om ja e behörig att söka in med betyget, 2) Om inte, försöka kolla om ja kan plugga upp det som behövs, utan att te-byrån blir för knäro (alternativt då, hitta nå deltidsjobb eller nå som ger mig ungefär sama pengar i månaden så jag kan studera i lugn å ro utan att te-byrån ska häss upp sig), 3) kolla på högskoleprovet.. *rysa* (4. bli besviken för att ja int kommer att kom in på den utbildningen jag helst vill in på!)

Högskoleprovsanmälan ska tydligen göra 15.2... hupsis! Att man allti ska va för sent ut me allt (å jag som trodde jag var i tid i år!). Iofs, man hinner ju nog plugga ti högskoleprovet ännu, så...

tisdag, februari 3

Tunga tider..

.. är det minsann.


Känner att jag behöver blogga av mig lite, inget jag vill skriva sådär "rakt ut" på fb.

Doggen har ju gått på kortison rätt länge, nåt fel har aldrig hittats förutom en liten förändring på ena bakknäet, men de va "inget att oroa sig över nu", då iaf.. Tror vi fick nåt antiinflammatoriskt å värkmedicin av den veterinären, men det hjälpte väl inte så mkt, eller hur det nu var.. Så av nån orsak har vi varit till en klinik i S:joki, där dom gjorde en fullständig koll på hunden (kan även upplysa att en viss koncern som har 2 kliniker i nejden sa att hunden måste avlivas eller opereras.. Katten som var före oss in sku oxå måsta avlivas.. hm.. )

Nå anyhow, av nån orsak så var vi ti S:joki då, å dom gjorde som nämnt fullständig koll på hunden, vanliga blodprover, inkl TSH/T4, borrelia och reuma, alla blodprover var bra, dom ultrade henne, de va allt frid å fröjd, å minns inte om dom tog röntgen oxå på henne eller hur de nu var.

Inget fel hittades, men vi visste ju att de va nåt fel, så vi fick kortison då som hunden sku gå på efter behov. Vi kunde gå ner under rekommenderad dos bra många år, e nu först typ senaste året vi är en halv tablett över rekommenderad dos.

Farsan sku ringa å förnya receptet när dom sa att dom vill ha in henne för blodprov efter lite diskussioner, och även att de kan behövas värkmedicin som komplement nudå. Så jo, nu ska vi in då den 11e me henne. Man e ju såklart väldigt orolig ifall de sku va nåt å dom säger att de e bäst å ta bort henne, hon är trots allt 10 år.

Knäet är ju inte det bästa, de märker man ju, men lite beroende på vad kliniken säger, så ska provar vi säkerligen med värkmedicin oxå, men om de snabbt börjar gå utför, så kan det nog hända att vi får ta de hemska beslutet.

Har redan diskuterats var vi gör det isåfall (ifall dom int tycker i s:joki att vi ska ta bort henne där på ställe), å vem som hamnar å göra de.. *viftar me handen*. De här e farsans lilla älskling så vet nog att han int klarar av det.

Det här är det absolut värsta med djuren, men nåt man är tvungen att räkna med.

Har inte heller riktigt orkat me gymmet idag, måste försöka peppa upp mig lite å slappna av så far jag ikväll istället. Inte helt enkelt att koncentrera sig på nåt när man tänker på de där å sitter me gråten i halsen...

söndag, februari 1

Extremisten är i farten...

.. Jag kan aldrig låta nånting gå på lixom.. normal väg, normal hastighet, normal.. whatever. Nej, endera är det ingenting eller så är det helst 110%.

Först började jag virka lite smått. Så började jag sticka. Och nu sitter jag å googlar på spinnrockar, ull, sländor, kardor osv *ruskar på huvu*

Nejmen de sku va helt kul å försök spinna lite eget garn, då får man åtminstone de man vill. En slända kan man enkelt(?) göra själv, men de e både ull å kardor jag borde få tag i, var i helsike får man tag i sånt?!

Okej, ull e väl kanske inte så svårt att få tag i, gäller ju bara att hitta nån som vill sälja det. Vilket iofs kan vara svårt om de vill jävlas. Men kardor... hur tusan ska jag få tag i kardor?! Å andra sidan är inte kador direkt dyra, så i värsta fall kan man väl beställa efter. Det är nämligen billigare å karda ullen själv än å köpa färdigkardat.

Kolla nyss på findit, fanns 2 spinnrockar där för grymt billig peng, men undras nog om dom är brukbara. Nya i antik stil ligger väl på 300-500 euro. Visst sku de säkert va enklare me spinnrock än me slända men.. kostnadsfråga! Sen beror det nog helt på vad ullen kostar oxå, är det nå 5 euro för 50 gram, då lönar de sig inte, då de e i princip samma pris för ett garnnystan.

Nåja, de här e inget jag börjar med nu, det är ett framtida projekt :)