torsdag, juli 31

Tusen idéer...

.... Hade jag igår. Idag kommer jag inte ihåg nån av dom. Alltså grejs jag kunde skriva om. Grejt. Nåja, det händer alltid, sådär var det redan på gamla bloggens tid, man kom på nåt smart när man var på jobb, å sen hade man totalt glömt det när man väl var hemma.

Har en Awkward period nu, alltså serien Awkward. Blir helt besatt varje gång ja börjar se den serien. Såg att halva 4e säsongen har kommit ut nu, så den är på väg till mig - tack tack!

Blev lite frustrerad över Netflix igår, överlag har jag varit positiv till det, men igår kom droppen som fick bägaren att rinna över. Alltså att jag högt erkände att jag var lite irriterad på NF. För det första är det massor me serier som inte finns... För det andra, tex just Awkward serien, första säsongen finns på NF. 3e säsongen visas på tv3play .... Samma sak med Bones... 7e säsongen finns där, å tror 10e säsongen ska börja i USA snart, de betyder att 8e eller 9e går på tvn.

Det är lite lustigt att gratissidor är snabbare än en betalsida som förmodligen betalar lön åt sina anställda, å dessutom troligen har betydligt fler anställda.

Jag är såndär rastlös jäkel, så ofta väntar jag på att hela eller halva säsongen finns ute innan jag börjar ny säsong. Blir för irriterad om man ska vänta på avsnitt efter avsnitt. På tal om det, så sku de nog få komma säsong 3 av Orange is the new black. Grymt skön serie det, å säsong 2 sluta på ett sånt fantastiskt sätt :D

Nåja, för att int bara skälla på NF så måst dom få lite positiv feedback oxå, det att NF håller reda på hur mkt av varje film/serie man sett är ju bara fantastiskt, jag behöver inte kämpa me att komma ihåg det själv! Toppen..! Däremot "Min Lista" vet jag inte riktigt vad är till för, sku gärna vilja ha flera listor. En "Har sett" och en "Vill se". Just nu har jag allt huller om buller på "Min lista".

Nåja, nu ska jag fortsätta med season finale av Awkward så ja får börja se nya säsongen..!

tisdag, juli 29

Bästa sommarn ever...!

...

Anna å jag beslöt oss för att de här sku bli bästa sommarn ever. Vi ser ju hur bra det gick... ?!  Jo, sommarn är officiellt slut när jeppisdagarna tar slut, allt efter det är bara bonus ;D

Nåja,  till en viss del (rätt så stor del) får man ju skylla sig själv, för det sker ju inget om man bara sitter hemma å inte gör nåt! Men jag har ju faktiskt gjort lite och det kommer jag att komma ihåg med glädje :)

Så att jo, inte kan man ju förvänta sig att det sker nåt om man inte gör nåt. Synd att ekonomin ska begränsa allt, och OJ GUD VAD JAG BLIR TRÖTT PÅ MITT TANGENTBORD (spaceknappen som krånglar å det blir särskrivningar både här å där... )

Men jo, en av mina planer jag har haft i sommar är att  åka till vasa å festa... men det krånglar ju till det hela lite, endera ska man fixa sovplats, eller så en chaffis som e villig att köra. Ingetdera är enkelt för mig att hitta :S

Familjen har funderat lite på husbil, å ja måste medge att man mer å mer vänjer sig me den tanken ;) För att just åka på olika äventyr :D

Från äventyr till total lycka. En av mina favoritskådisar är ju den fenomenala Simon Pegg. Och jag hittade hans twitter. Så nu sitter man här å fnittrar å fnissar över allt han skriver.

På tal om skådisar så hittade jag mina drömmars man (förutom att han var en bad guy förstås.. ) i en film igår. Ack sån vacker skapelse att vila ögonen på.


Som vanlig person ser han ju tyvärr inte så spännande ut... :/ 

De här fick mig igen att vila göra dermal anchors, men då det bliiiir så jobbigt om man ska opereras igen. Plus att jag tror dom e nog rätt smärtsamma..! Inte nog med det så blev ja tatueringssugen igår oxå (å tydligen lyckades ja smitta anna oxå)...

Har funderat på att lägga Tinja på insidan av vänstra armen å sen ska ja lägg mimmi oxå, men har inte bestämt mig om det blir Mimmi eller om det blir Sippelins Forever a Jewel. På insidan av andra armen har jag funderat på att lägga Hodgkins -å så ett svart ribbon- Lymphoma och sen 2005 under ribbon:et.. Eller om jag bara lägger ett ribbon. Det återstår att se, men Tinja är det som kommer först... 

lördag, juli 26

Bättre dag idag...

... när det gäller fotona...!

Svårt att fota i så starkt solsken, men de fanns ju tydligen nån knapp man kunde ändra på, som ja fick veta först efteråt :P Som sagt, mer finesser me denhär kameran. Objektivet är jag riktigt löjligt förtjust i om jag ska medge...  Är ju inte det billigaste objektivet å bara -200, sku ju vila ha minst -300. Nåja, det är ett senare problem...

Har inte officiellt lagt upp nå bilder från idag, dom ja lagt på nätet så finns alla på fb (21 st) å lägger några favoriter här...

F.ö va de riiiktigt roligt att fa ti FBK, var måååånga gamla bekanta som man träffade på, även såna som jag inte trodde sku hälsa eller "känna mig" längre.. :)) En Filip som jag vet att har jobbat vid UPM träffade jag på, å han kom så glatt å sa hej... Var lite förtjust i honom en gång i tiden. De roliga är att jag inte vet genom vem jag lärt känna honom x)

Hitta han just på fejjan, å nog har vi mutual friends... Men det är rätt random mutual friends...! Hmm, nåja...!

En annan oxå som ja blev lite glad att hälsa på mig (han med Greenpalan!), Niklas från Auto Center. Jo, nog har ja ju varit stammis där osv, men... Mjah, de e ju såndär situation, ska man elär ska man int?!

Nåja, favoriterna var det..







Kamera test...

....

Jepp. Har ducks Canon 50D på prov över helgen. Datanissarna (och även kameranissarna) sa att jag får int köpa kamera innan jag testat en canon :P Eller får å får, men dom rekommenderade att jag testar flera kameror innan jag bestämmer mig, å jo, de e bra point.



Den här är inte riktitg en instegskamera på samma vis som D3100, så... det är kanske lite svårt att jämföra på ett sätt. Själva menyanvändningen är enkel, gillar displayen ovanpå kameran, och inställningarna e fler å grundligare (läs, jag sku behöva en instruktionsbok höhö.. ). Nå, jag fick ju instruktioner av Duck iofs, men de e lite sådär, man måst testa på, konstatera å fundera, leta fram svar på frågorna, testa pånytt osv.. Här finns en .. vad ska man kalla det, gruppering, vilken modell ska man välja på vilken nivå.

Om vi säger såhär, jag fick nog komma ner på jorden igen så det bara smällde om det. Tack som faen. Näemen, man blir ju lite bitter då man int får samma kvalité på bilderna, men där ser man oxå hur viktigt det är att man faktiskt KAN fota. Foton jag trodde blev skarpa å fina, så ser bara fan ut när man sen ser dom på datorn... !

Det är lite svårt att hinna lära sig allt på en helg, men ja får ju en känsla. I det här skedet är det "NO EFFING WAY!" för inget blir ti nå, men tillika så vet ja ju att jag kan lära mig. Men otålig som man är, ska de ju va resultat direkt. Valet å kvalet.

Fick inga bra foton från kvällen igår, några på blommorna när jag va ut å jönsa på gården... Testade dom olika objektiven.

Nu får ni bortse röriga bakgrunder å sånt...





Nu ska ni int låta er luras å tänka "de finns säkert bra foton från gårdagskvällen", nä, de finns inte. Jo, på en sketen staty finns det, för den stod stilla...

onsdag, juli 23

Dilemma...

.... Vilken serie ska ja se på?!

Har plötsligt alldeles för mkt att välja på, å alldeles för lite tid. Började med nå Coursera-kurser idag igen, den ena var nog lite knepig, får se om jag un-enrollar den eller om ja försöker mig på den ändå. Så jag tänkte jag sku se lite House för att få lite hjälp på traven. Int för att jag tror det egentligen kommer att hjälpa men..

Den kursen var Exercise Physiology: Understanding the athlete within. Lite knepig nog, insåg att mina muskellära-kunskaper hade rostat lite... Nåja har ju min Rörelseorganens Anatomi, på svenska visserligen... men..

Den andra kursen jag enrollade var Clinical terminology och såhär bra gick det på första quizzen...


Men jag gjorde inte Signature Track, kostar ju en slant, sån slant som jag inte har just nu...

Såg redan för ett tag oxå att Lunds Uni är första svenska uni som gått med nu, så förhoppningsvis har vi Ume Uni där snart oxå...!

Sku gärna fortsätta idag ännu lite till, men då jag e så hiiiiimla trött. Konstaterade dock att de gick å köra kurserna via appen deras = jag kan sitta ute å njuta av vädret medans man pluggar lite.

Nä, nu blir det snarklådan. Ny dag i moron.

Nåja...

... Nu börjar det väl ordna upp sig lite...

Vet inte huruvida jag borde skriva om privata familjesaker här, men vafan, de e min blogg, å inget farligt trots att vi fick lite skrämselhicka...

Orsaken ti vaför ja har varit lite off är för att morsan legat inne sen i fredags. Det började med ett läkarbesök på hvc, å igår slapp hon hem först..  Dom har egentligen inte hittat nåt, massa scanningar å tester har blivit gjorda, idag tex ska hon på ultraljud av halsådrorna..

Man har nog varit rejält rädd, för morsan e annars den som e frisk här hos oss. Det enda fel hon haft är artros i tummen, men hon har inte varit inlagd sen jag blev född. Så man förväntar ju sig inte riktigt att hon ska måst åka in, man väntar ju mera att farsan som äter både den ena å den andra medicinen å dessutom e dåklo, åker in... Eller jag då..

Hon var nog rätt risig i fredags, men på fredakväll hade hon redan varit piggare... full rulle å helt normal sen på lörda.. Man spekulerar i om det varit förträning, liten stroke, lite blodpropp, nerver i kläm, men ingenting har hittats... Nåja, nerv i kläm kan vi inte utesluta ännu, nån fyss hade nog tittat på henne, men hittade inget. Sa åt morsan att de e endera Dr Eklund eller Hulten som e kapabla till att konstatera nåt sånt.

Mycke mediciner har hon, typ 4 st eller nåt sånt, för blodtryck, blodförtunnande, kolesterol osv..

Så jo... Så är läget nu. Nu ska ja fa å skjutsa henne ti ultran då... !

lördag, juli 19

Lite off...

.... Kommer att vara lite off om man säger så, åtminstone till måndag, å troligtvis nån vecka framöver...

Fick ett tråkigt samtal igår, å sen dess e man lite på helspänn å får int riktigt nån ro... :/

Så det blir knappast mkt uppdatering av bloggen heller under dessa dagar.

torsdag, juli 17

Throwback Thursday

..... Var ju å kliade KOllegorna bakom öronen i morse oxå, å förstås efter en stund var det dags att sova lite. Å tusan va trevlig dröm ja hade... Drömde om mitt ex! (alltså helt utan att var ironisk alltså!) ... Drömde att vi hadd blivi tisammans igen... Var inget långvarigt förhållande då när det begav sig, men mkt trevlig typ, tycker jag än idag.. :)

Lustigt nog är de inte många av mina dagens polare som har träffat nå av mina bfs, endera har man haft dom på Åland, som Herr Andersson, HK, Skitstöveln eller så är det så hiiimla längesen x)

Här e iaf ett bildbevis :P Alla foton e tagna me N95an (åtminstone dom nedre), riktigt bra kvalité för att va på den tiden!





Nåja, jag vet nog varför jag drömde om honom... Han var omskriven i min gamla blogg eftersom vi även hade tidvis jobbat på samma ställe, så det är inte så konstigt :) Som sagt, mkt bra karl de där! :)

Om vi fortsätter lite på throwback thursday, så kan de även se ut såhär...


Jag tror det här var en söndag dag, morgon eller nåt. För dom "gipsa för säkerhetsskull"... på Månda moron ringd sen röntgenläkarn å sa "hej höödo, int hadd du alls nå benbrott så du får koma hit så tar vi bort gipse"... Grejt...! Under de nästan hela dygnet ja hade de där hade jag hunnit svära ett par gånger... !

Jepp jepp, ska ta å njuta en stund till av drömmen ;)


onsdag, juli 16

Vardagsfunderingar..

... Är riktigt på hugget idag.

En liten notis, mitt tbord håller på ger upp på spaceknappen oxå, det innebär att de kan komma mer särskrivningar än normalt ;D Knappen fastnar alltså nere... Håhå, sku nog va dags å köpa nytt, men har letat länge utan att hitta just denhär modellen... Spillsafe..

Så nu vet ni ifall de börjar bli lite möe utrymme mellan ord å bokstäver ;)

Var å hälsade på KOllegorna i morse, tusan va de gick bra. Så skönt när de bara rullar på... Hoppsan nu tänkte ja säga lite för mkt, men om vi säger såhär i stället... Varje gång jag står å kliar KOllegorna bakom öronen så ökar det på chanserna för mig att skaffa egen kamera ;) Om det riktigt vill sig väl, så inom ett par månader...! Det knepiga är dock inte att köpa kamera, lär köpa begagnat kamerahus... Men objektivet däremot e de ja tänkt satsa lite pengar i.. Å andra sidan är det inte så länge kvar till december heller ;) Får jag jobb före det, så lär de nog bli av före.. eventuellt.. Åtminstone kamerahuset...!

För övrigt så var en av mina foton på ÖT i tisdags, å snart lär en av mina bilder (troligtvis) komma i VBL oxå... :)

Hade lite funderat att testa på canon kameror, men kolla lite, objektiven är nog billigare till nikon.. :/ Vill ju ha ett långt, det x-300mm har ja klarat mig rätt bra på, förutom i kokkola... Visst sku de va roligt att ha möjligheten att ta längre oxå. Dessutom tamrons de objektiv ja använder nu, är 110 spänn, så det är bra första objektiv, så man har nåt att fota med iaf.. !

Visst, ja förstår inte alla jäkla förkortningar på objektiven, men priserna för nikons såna jag sku va intresserad av ligger på ca 300 - 1600 euro, medans canons knappt kommer under tusenlappen.. Billigaste x-400mm som ja hitta nu på cyberphoto.fi till canon var 1400 spänn :S Så de e ju lite frågan. Men de e inget som säger att ja int kan köpa mig en N D3200 (JAG SKA HA WIFI!) å senare köper bättre.. Det är väl så dom flesta gör.. :) Tyvärr är det nog ingen idé att sälja en instegskamera, andrahandsvärdet e riktigt kass, därför får man beggade kamerahus för 100-lappen..

Kanske man sku satsa på det, beggat D3200 + ett x-300mm tamron objektiv tills vidare :) Å uv-filter då, de e nog ett måste med min klumpighet.

Voi äsch, fastna på kameralaukku å glo lite, tusan de finns nog billiga kameror..! Hittat både nikon å canon för 130-170 spänn inkl objektiv. Men de va ju de där me wifi då...

tisdag, juli 15

Throwback Tuesday..

.... Tänkte fortsätta på temat Gamla Bloggen.


10 Februari 2005 (efter första behandlingen):

Jahapp, här sitter man... Sovit över 12h. Hur de känns? Jaa, de känns som man sku ha haft magsjuka i 3 dygn nästan. Måst rör mig försiktigt så ja int börjar må illa. Gjorde mitt första misstag.. Låg i sängen å mådde bra, steg upp, gick till köket å började må illa. Jag borde ha ätit kex innan jag steg upp. 

Behandlingen var nog pest å pina den. Fy fasiken. Mår illa bara ja tänker på de.. Först la dom droppen i vänstra handen, men de kändes inte bra.. försökte 2 gånger där.. Sen på underarmen på h ögra sidan, där va de nå bucklor i ådran, så de blev inte heller bra, sen i handleden, där gick de bra.. 

Spydde när vi kom hem, usch å tvi.. Men ja fick ju oxå ordentliga doser.. "Jaa, du får nog doser i hästväg du iaf.." 


11 Februari 2005:

Min x3m pipå å svettbandet har kommit!! :D Tack så jättemycket! :D 


(Fan vilke fail, hade ju skrivit Döden döden häromdan, men de var inte Tove Jansson som sa det, tyckte de lät lite fel.. De var ju för faen Astrid Lindgren!! )


18 Februari 2005:

JAG HAR INTE ÄTIT PÅ 18 TIMMAR. Sejtan va ja e hungrig! Ska på undersökning. Gissa vem som åker via vietnamgrillen på väg hem från sjukhuset? 


19 Februari 2005:

Drömde att jag hade fått kallelse till Hans, läkaren från inremedicinska.. :S Å han hade givetvis inte goda nyheter..! Jag hade fått cancer i magen oxå.. å så hade han sagt nåt me "pga dina blodvärden så kan vi tyvärr inte gå in å operera, de e för riskabelt..." ... Snacka om att cancern satt sig i skallen på mig nu... 


23 Februari 2005:

Dom vill lägg in en venport i mig ... :S


9 Mars 2005:

On the road again... Usch va jag mår illa redan.. Fy helskota.. De e dags nu igen då. Snart får jag börja använda spypåsarna på vägen dit istället för hem. 


22 Mars 2005:

"Celldelningen är nödvändig för att kunna ersätta gamla celler och de som förloras vid skala eller sjukdom. Kroppen har  hård kontroll över celldelningen men ibland kan en cell, av ännu endast delvis kända anledningar, undslippa kontrollen. Det är sällsynt, men den okontrollerade celldelning som då sker leder till en anhopning av celler, en tumör". 

Det har börjat dyka upp en massa frågor igen, som jag helt glömt bort att jag hade... Men ibland är det kanske bäst att inte veta allt heller... 


4 April 2005:

Tror jag börjar bli hårlös på min vänstra arm efter alla blodprover.. Har iaf lärt mig att dra bort tejpen fort.. 


8 Maj 2005:

Först börja de me att morsan hade ont i halsen, sen fick netti ont i halsen, sen fick jag ont i halsen plus dunderförkylning. Var i vale å kvale att fa ti sjukhuse igårkväll, febertermometern visa 37,7 och trots att jag tagit 2x 500mg panadol så sjönk inte febern :( 


18 Maj 2005:

Idag är egentligen Dagen D. Idag är sista gången (förhoppningsvis), jag behöver ligga på Vasa Centralsjukhus Onkologiska poliklinik å få cellgifter + en massa annat skräp. Så här nervöer har jag nog aldrig förr varit. Oerhört trött, pga lugnande, men magen är i full fräs än. Nåja, har en tablett till jag ska ta. Kommer att sova som en stock.. 

Läste oxå att lymfkörtelsystemet finns för att bl.a motverka cancer. Hur jävla dubbelmoral är inte de då? Lite som att göra ett paraply av papper eller socker. 

Så idag, den 18 maj 2005, snälla rara älskade gud, högre makter/whatever, låt för faasingen detta bli min absolut sista behandling för cancer, please? 

Tess frågade här "-Klarar du av att höra ett negativt besked?" å mitt svar var "-Helt ärligt? Jag vet inte.." 


20 Maj 2005:

Skit mår jag oxå, men har tagit dom starkare medicinerna, så jag får nog inte ta mera :( 


25 Maj 2005 Kl 08:06:

Idag är en betydelsefull dag. Idag kanske det blir den bästa eller värsta dagen i mitt liv. Ja e så jävla nervös så magen åker tivoli ungefär. Har sovit dåligt inatt, e så trött, så när jag gäspar rinner de tårar ur ögonen.

Idag, 13:30, har jag telefontid till min läkare Thölix. Jag ska ringa å fråga om jag e frisk eller inte


25 Maj 2005 Kl 14:35:

Sån tur hade jag bara inte. Vissa tumörer var borta, andra inte. 2 kurer till, innebär 4 behandlingar.


25 Maj 2005 Kl 21:18:

Bara folk sku förstå hur satans illa man mår. De går int att förklara hur jävligt det är. Att "kämpa på" är inte alls så självklart. Man kommer aldrig ifrån den där spykänslan i magen, hur man än försöker. Ibland blir jag så hysterisk över de, så jag bara vankar av å an. Försöker äta, spyr, sover, dricker nåt, whatever. Bara jag slipper den där känslan. Men jag gör det inte, jag kan inte påverka den känslan, den ÄR där, tills den självmant försvinner. Att i 4 dygn gå omkring å va hysterisk, tressad.. De e ett rent helvete. 

Har börjat ta dom starkare medicinerna mot illamående nu. Dom svarare hjälper inte ett piss längre. Ibland känns de som om dom starkare inte heller gör nån nytta, fast jag får bara ta en sån om dan. Av dom svagare tog ja 2st 3 gånger om dan. 


14 Juni 2005:

Ja, anyway, så e de dags för den 10e knarkningen i morron. Tvi vale. Suck å stön. Men sen... Sen efter de, då har jag enbart roliga saker att se fram emot.


16 Juni 2005:

Btw fick jag nyss veta att 90% av mina tumörer är borta!!


1 Juli 2005:

Igår var det nog rent helvetiskt. Spydde väl 3 gånger å ingenting hjälpte. Många gånger hjälper de om ja lägger mig ner å vilar, men inte igår. De enda som hjälpte igår var att sova å man kan bara inte sova hur mkt som helst. Nåja, idag är det dock lite bättre.

Funderar på att raka bort håret. Vet inte varför jag inte gör det. Finns för tillfället bara fördelar med att göra det. Mindre varmt, slipper duken som är rätt varm, å passar bra utan hår, slipper "borsta av" kudden varje kväll. 


7 Juli 2007:

I måndags skulle jag ha varit på blodprov. Va ja de kanske? Nejdå, jag slet hund på våran gård. Igårkväll kom jag på att jag sku ha varit på blodprov :( 

Dehär blodprovet e nå "ovanligt", alltså de hör inte till dom normala blodprovena jag e på före varje behandling. Den ska jag på när dom tror att allt e färdigt, för att kolla vita blodkropparna tror jag. 

En vanligt behandlingsvecka går till att jag på tisdag morgon kravlar mig motvilligt upp ur sängen 5 före halv 8 och far ti labben. Sitter där å gäspar i 45 minuter innan dom tar nå prover på mig (måste vara före halv 10 eftersom provena skickas iväg till vasa). Sen mellan kl 13-14 (sådär egentligen) ska jag ringa till vasa å fråga "-Hej! Hur är mina svar? Får jag komma i morgon?". 

Nåja förhoppningsvis bara en jävla gång kvar. Fick veta nåt i helgen, om en bekant. Han hade haft leukemi som ung pojke å blev frisk. "Första återbesöket for jag på.. resten av kallelserna åkte direkt i roskisen"... Det tycker jag förklarar väldigt bra hur det känns ibland. Han ville inte veta flera gånger om han blivit sjuk pånytt, ett sånt rent helvete handlar det om. 

Hunnit landa...

.... trött som en grönmålad gnu med regnbågsfärgat horn. Men väldigt rastlös. Varit så fullfjång i dagarna 2, så nu e man sådär eeeh, whaaat?

Är lite sprallig i huvudet (ack så jobbigt när kroppen är trött å slut). Sitter å läser på KaffeMedAffes blogg, dejtingcoach å diverse andra saker, måste få något att roa hjärnan med.

Dejtingcoachens sida fanns en artikel om ensamhet och varför man är ensam. Det mest ironiska i mitt fall är att nu är jag redo för ett förhållande rent mentalt (tog ju några år...), men dessvärre vill jag inte ha ett förhållande just nu. Tack Karma, tack..! Det kunde lixom inte komma då när jag kände mig på topp?

Tyvärr har jag inte heller några direkta exempel att roa mig med, ingen som är intressant för tillfället. Jo, jag hade nåt att vila ögonen på i helgen, vilket var alldeles trevligt, men fb-stalkade upp personen å precis som jag gissade, både yngre än mig, å inte singel ;) Inget jag heller sku ha gått vidare med ändå så... Men trevligt att vila ögonen på. Sandra var lätt road över mina spontana utbrott "-Sejtan va handär e hått!"

Lite slött att inte ha något projekt på ett sätt... Kanske därför man faller tillbaka till säkerheten?

Ironiskt nog sitter ja å lyssnar på Pink å Nate (amagaaad han e hott!) å tyckte lyricsen va rätt passande med tanke på inlägget... på ett sätt..

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
We're not broken just bent
And we can learn to love again


Jepp jepp. 


Sitter å läser igenom gamla bloggen, tanken var att jag sku hitta nåt passande till kvällens tema, men ja hittar ju bara en massa annat intressant. 10.10.2004 åkte jag in för högt blodtryck. Det var då rambambulan började. 

Nåja, åter till dagens tema... 

"kom å tänka på en händelse här i somras, när man faktiskt kunde säga att det var varmt...

En som ja va lite smått intresserad av (å av nån outgrundad anledning hade han tydligen fått nys om detta)... hoppade inbland in som extra hjälp på jobbet. 

En gång dyker han upp... halvnaken! Å denna kille hade inte bara lite vältränad kropp...E de kanske inte lite fräckt? Jamenar... där ska man försöka jobba då.. å de går ju lagom lätt när man blir tvungen att stå å stirra i golvet när man ska göra nåt..."



Jahapp, nu kom jag till DEN perioden. 10.10.2004 åkte jag in för blodtrycket, fick ligga 2h på sjukan... 


11 Januari 2005:
Varför just jag? Lilla jag?.. Varför ska allt hända mej? ... mobbningen, allergierna å nu dehär?
Vad har jag gjort för fel? 

Varför just jag av alla miljontals människor som finns?

13 Januari 2005:
Chocken har släppt nu.. .jag har börjat acceptera situationen.. Så nu är läget så, att jag räknar med att jag har det. Då kan iaf  inte provsvaren bli negativa, endast positiva eller ett konstatnerande :) Tankarna har varit oändligt många, å även döden har snurrat i skallen. Men efter att ja läst på lite, å sådär, så har ja nu insett att jag faktiskt KAN överleva. Min inställning har helt enkelt blivit positivare. Jag tänker inte förneka, att jag dragit ut problemen i förväg, jag VILL vara förberedd. Jag vill veta vad ja ska göra ifall om att... Jag vill nästan kunna säga "Jaha? Okej! när börjar behandligen? IFALL jag är sjuk. 

26 Januari 2005:
Nu e de sånahära sjukhus-springar-dagar igen :S Va å tog ytterligare ett blodprov idag å i morron ska ja å plock bort stygnen å på ct undersökning. 

27 Januari 2005:
Tyvärr, dåliga nyheter :(
Provsvaren hade kommit, å jag har en cancersjukdom som heter morbus hodgkins

27 Januari på kvällen:
... Känner att jag måste skriva av mig lite..
Först å främst vill jag tacka alla för ert stöd, de betyder verkligen mkt. 
Här sitter jag nu, knappt 23 år gammal med cancer. Ibland har jag svårt att säga cancer. Jag e som vilken annan 22åring som helst.. förutom att jag har cancer. 



söndag, juli 13

Kokkola Part II - Så jävla nöjd!

... ÄNTLIGEN lyckades man...!! Äntligen den där känslan att man e ju typ FEI-fotograf! Äntligen den där känslan då man bara vill visa upp sina alster! Äntligen riktigt bra foton! Äntligen den där känslan då man har lust å säga åt en proffsfotograf "IN YOUR FACE! Jag kan oxå!"

Observera att alla foton är helt OREDIGERADE. Inte klippta, inte färgredigera, ingenting...!


















Kokkola Part I

.. Japp, VILKA HÄRLIGA TÄVLINGAR!!

Kan inte säga annat, tusen gånger bättre än när dom har vid hemmastallet! Så bra organiserat, så bra kaffeservering (å allt annat ätbart), bänkar, bra plan, jaa... INGET var fel med dom här tävlingarna, iallafall inte som publik. Hoppas det är lika bra för tävlanden oxå! Måste vara otroligt mkt slit för dom att fixa fram allt å sen bort, så ska nog absolut lämna feedback åt dom!

Dessutom var banmästaren en svensk herreman, å det var lite roligt att se lite nytänk oxå! T.ex 3-kombinationer e nåt jag inte har sett många gånger i mitt liv inte...

Otroligt roligt faktiskt måste jag säga. Vad som är ännu roligare är ju alla duktiga J-PR:are som levererade, framförallt måste jag lyfta fram Edith som debuterade i 130, å kammade hem vinsten!! Bedömningen i den klassen var oxå lite "nytänk", dvs C-bedömning (?), vilket innebär att för varje fel, får dom iställe 3 sekunders tillägg! Och Stilbedömning i ponnyklasserna!

Ja, nej, jag är sjukt imponerad av tävlingsarrangörerna och alla duktiga ekipage!

Fotade lite över 1000 foton igår, tyvärr hade ja glömt att ja lekt me kameran, å trodde jag hade alla inställningar som dom sku va. Så bilderna i början blev.... skumma. Inte direkt oskarpa, men inte skarpa heller.. Sen slog de mig att tusan jag hade ju varit å testat lite andra fokus-punkter..! Sen när jag ändra de tibax så blev de bättre bilder.. Så de va lite surt, tog rätt länge innan ja kom på det. Dessutom hade det inte alls skadat me lite längre objektiv igår, banan var så stor, så trots att vinkeln var rätt, å man hade möjlighet att fota många hinder, så blev det inte riktigt bra resultat ändå :S

Men, det som är bra, var att igår var de övningsdag, idag får ja ta bättre foton ;) Måste oxå medge, att det är inte lätt att fota... Hehe, no shit Sherlock :D Nejmen, man vill gärna ha i upphoppet, å sen språnget över hindren... Men då hinner inte jag med... På sånhära höjder, så är det stor höjdskillnad på ekipaget från de att dom är i upphoppet, till själva språnget över hindret.. Det innebär att man har lite luft över ryttaren, å mkt hinder under ekipaget på bilderna :/ Jag blir oxå för rädd att zooma in för mkt, för att tappa ekipaget... Sku måst bli lite modigare, å då fotar ja ändå stående..! Det går ju förstås att klippa bilderna.. Ska testa på det idag, ladda först över originalen, sen lägg tibax minneskortet å klipp till dom direkt i kameran... !

Och för Jenny & Faxi gick det på tok igår, men Marika hade tydligen sagt det som jag tänkte. Faxi hade kastat tungan över betten, å de vet jag precis va det blir till. Det blir total-stopp! :( Jag har själv nångång sprungit fram ti Jenny när faxi har kastat tungan över bettet på träning, å hjälpt han få tillbaka tungan..  Så hoppas hopppppaaaas det går bättre idag, Jenny behöver få lite flyt!

Nåja, nu får ni lite smakprov å lite kommentarer :) Kl 10 (eller lite före) ska jag hämta upp Anna, å sen å hämta upp Sandra, dom ska va mitt sällskap i kokkola idag :)


Dehär tyckt ja va lite småroligt :D



Det här är precis det jag menade, bra språng, bra från sidan, FÖR MKT LUFT under ekipaget..! Här sku jag t.o.m ha kunna få liggande foto, men då får man inte stående i uppsprånget.. 



Det här är väl helt okej...



Gillar lite dehär, men önskar jag sku ha fått med 3an oxå...! Men de e sånt man inser efteråt, var bara tanken att få på 1an...!



Här är oxå lite för mkt luft... Fast sen igen sku de int ha gått att få bort mkt iom att bakhovarna e såpass långt ner, å på ett sätt e de lite häftigt, för man ser hur högt det faktiskt är... Hmm... jaa...Delade åsikter.



Helt okej det här oxå, lite mera luft bakom ekipaget istället...!


torsdag, juli 10

Döden döden..

... Som Tove Jansson sa.

Det blir inget H:pudas för mig i helgen, helvetiska veckan behagade dyka upp igår. Detta medför att jag inte vet hur jag mår. Idag har jag varit en likblek segdragen zombieliknande degklump som mår illa för precis allt. Lite spännande hur kroppen reagerar när ingenting e normalt... -.-

Värk from hell förstås, men de brukar man ju ha, men när de börjar gå från sisådär knävecken upp ti midjan så börjar de bli lite bedrövligt. Höftena e mer sjuka än normalt...  Dessutom alldeles yr å illamående, å riiktigt seg. Var det före värkmedicinen, annars sku jag ha anklagat den.... meen meen. Så här lär det vara en vecka nudå...

Fick lägga mig ner å vila en stund, men det hjälpte föga.

Så det får bli kokkolas nationella i helgen iaf, därifrån kan ja ta mig hem på relativt kort tid om man blir för dålig.. :/ Sandra sku kom med, så man får lite sällskap, skojskoj. Är det nån annan som vill med, så ryms man nog, lär väl ta papsen saab, eftersom Blixten ska skruvas ihop i helgen. Å jag borde verkligen tvätta färdigt.. De e inte så mkt, bara att torka bort värsta dammet me våt svamp, å sen nå medel... Rutorna förstås... Får se om ja orkar destomera på tyginredningen å stolarna, än att dammsuga av stolarna... !


Som avslutning får ni lite bilder, men akta er så ni inte dör av söthetsförgiftning! (Sista fuxen var min favorit, gud vilken tuff liten ponny.. å ryttare oxå!)






onsdag, juli 9

Fotoutmaning...

....Sku behöva lite sån... Jag har sånt himla tunnelseende när de gäller att fota, så jaa.. Fick tex frågan idag "har du funderat på studentfoto?" ... öhm, nää? Kan man fota sånt? höhöh...

Oftast e ja lite för lat å för fantasilös för att gå utanför våra port å fota, om de nu int gäller träningar/tävlingar/events å sånt, utan bara att fota... nånting..! Så på gården blir det ju mest samma saker, fina blommor, doggen, å lite annat smått å gott.

Idag lekte ja lite me macro på långa objektivet å  humlor, men de var nog lite för knepigt.. Sen försökte ja få när sparvarna simmar (vi har lagt ut åt dom så dom får bada lite..) men dom ville inte alls plaska i vatten idag, utan bara drack...





Den här bilen gillar ja på nåt vis, den e tagen me korta objektivet, alltså det jag håller på lär mig att använda lite mer.. (å framförallt i vilka syften)... Jag gillar verkligen färgerna å mjukheten här, Tanja håller du inte med? 



Så typ såndära foton blir de ju när man inte orkar (och är fantasilös) ta sig utanför porten...! Så en utmaning sku vara riktigt trevligt. Såg nog att de fanns nå 365.se eller nåt sånt, men de e ju dagliga utmaningar... Några förslag va ja kunde ha som motiv? :) Helt random saker!

Mkt foto...

.. på tapeten nu igen!

Var igår å fota tanja lite, jag e iofs ganska missnöjd med fotona, men det fanns en del bra. Tanja var väl nöjd iallafall med några. Men hur som helst så ska vi nog fara å fota en gång till, de va ju en ny grej för mig å fota det här, nytt å tänka på, bla att justera fokuseringspunkterna... De va de som failade lite på vissa, Stures huvud va skarpt å sen tanja va suddig... :S Mina två största favoriter ids ja inte visa, för ja låter tanja behålla ensamrätten på dom :P Dehär va dock en av mina favoriter bland dom "mindre bra" om man säger så xD




På kvällen var jag även å fota på FG-cuppen, dock hade ja failat lite. Batteriet hade visat fullt å ja litade på det, men när ja kom fram så visade det nästan tomt, så ja visste inte hur länge det skulle hålla :S Batteriet håller annars en halv evighet å lite till, så man blir ju lite bortskämd..! Det är btw oxå så otroligt roligt att vara på FG-cuppen, bra ordnade tävlingar å så otroligt duktiga flickor å ponnisar..! Sådär ska stämningen vara på en tävling..! 

Men fick ett riktigt guldkorn där oxå, som ja t.o.m själv sa "Oho!" när jag såg det....



Men det som kanske är roligast av allt, är att alla blev så glada över fotona... Sån otrolig positiv feedback har jag fått, å folk har varit så nöjda..! 

Sen fick jag så otroligt roliga foton på Lollo & Belle... 




Dom här två brevid varann, hahaha  :'D De bästa är att båda ser bra ut på första bilden, å båda grimaserar på andra bilden :D Teamwork? ;D 

Det var dessutom ett par som ville köpa foton å förstora upp, så jag ska nog justera kvalitén lite till nästa gång... Har på normalkvalité å sådär relativt stora, 1536x2304, men vet att det går att höja upp kvalitén å storleken ytterligare...! Å minneskortet e ju stort (me dom  här inställningarna får jag 13k foton), enda som blir problematiskt är om man vill maila dom :P Men jag har ju både onedrive å kuvat att dela ut bilder genom...! 

Nu ska ja avnjuta lite Horse1 och dressyr SM på Ericsbergs Slott! :D Var ju dit för ett par år sen å kollade Lag-SM, så det blir väl lite nostalgi att se sändningar därifrån! 

måndag, juli 7

Update..

Huhhu....!

Verkar som bloggskribenten åkt på semester! ;) Nånej, har bara inte haft nåt vettigt att säga (nej, jag vägrar kalla det för bloggpaus, motivationsbrist osv, det är såna dåliga ursäkter..)...

Men tänkte åtminstone meddela att jag lever ännu.. åtminstone nästan ;)

Var i helgen och fotade lite på NF utställningen vid Cederbloms, testade ju nya inställningar på kameran, vilket jag inte borde gjort.. När man väl ska fota vid nån tillställning ska man använda det man kan, inte börja experimentera. Piste! Men nåt bra foto fick ja till iaf..





Igår i värmen kom vi oxå på att nu e ju ypperligt tillfälle att ge Blixten Sommarsemester. Hans sommarsemester innebär att vi har slitit ut i princip all inredning, golvmattan blev tvättad (det var den egentliga orsaken, eftersom den fortfarande ((!!!!)) var fuktig sen vintern... inte konstigt sen om man skrapar is på INSIDAN av vindrutan), nya fönsterhissen är på kommande, dörrstopparen på chaffisdörren ska fixas, brytare till stolvärmen, nya ledningar stereo->högtalare ska dras å lite annat smått å gott när vi nu har rivit upp hela bilen ungefär.



Så det är ungefär vad som hänt hittills. I morron ska jag å fota tanja lite, å sen får ja se om jag orkar mig iväg på FG-Cuppen på kvällen. Till helgen är det sen dressyrtävlingar i haukipudas å nationell hopp i kokkola

Fick lite beslutsångest angående det, tänkte först inte fara ti H:pudas då ekonomin inte är så jättehejsan, men jenny sa att jag behöver nog inte fundera på det. Jag hade ju redan varit inställd på att fara till kokkola istället då :P Det sku säkert vara himla trevligt å fara, som att man sen på lördan då Jenny ridit färdigt, int alls behöv stressa hem eller nåt, fixa undan hästen å så får man se på tävlingarna i lugn å ro. Fast me min otur så går väl PSG klassen då samtidigt som Jenny rider, så e de inget att se efteråt heller ;D Jonej, nog sku de ju vara trevligt nog...! Nåja, ja hinner ju fundera :) De sku va ett litet äventyr, å jag sku definitivt ta mig ur min comfort-zone! 

Ah, såg nu startlistan ti FG-Cuppen, borde nog verkligen fara, många bekanta som ska å tävla :) 

Varit å shoppat lite kläder idag, OJ va jag blir lessen då morsan tvingar mig ti köp nå nytt å dessutom betalar ;) Nå, de blev inte så dyrt, men de va lite nödvändigt ont jag faktiskt behövde så.. 

Jepp jepp, så de e nu lite smått å gott vad som hänt sen sist :)