lördag, maj 31

Seriöst...?

Nästa gång ja far ut på krogen, för att ha roligt, dvs inte för att hitta nåt att vila ögonen på, så kan SNÄLLA ALLA KARLAR ba som vik hädan?!

Kvällen börja me lite mess å nån som tydligen saknade mig. Hör å häpna *ritar en massa kors i taket*, inte den personen som erkänner det i första taget inte. Nåja, Marie å jag sku öht int göra nå idag, men sen råka de bli Terass. Det kom vi på typ sådär kl 11... Men vi sku absolut int vidare nå. Sen råkade bli stass. Å sen råkade jag bli påpussad av ett span oxå... Seriöst.. kom igen. Ids int ens... !

Vad är lixom upp, varför kan jag bara ibland inte få vara ifred?! Totalt osminkad, håret i hästsvans, helt vardaglig.. å så dehär. Visst e de kul ti få uppmärksamhet, most of the time, men ibland, som just idag, så vill ja int ens att nån ska si på mig.

Det här spanet e förstås inte ett ledigt span det heller, men ett span som ja connectar rätt bra me, kul typ, ett span som jag har skrattat åt så tårarna runnit, som dragit samma skämt 3 gånger bara för att få mig å skratta. Men de kunde ha räckt me den där kramen bara...

Och jo, jag har många span, jag har mina soft spots, jag har nåt att vila ögonen på. Jag vill ha nåt att vila ögonen på, och med span menar jag just nåt att vila ögonen på. Inget som ska ske nåt. Förut sysslade jag mkt me att flirta å ragga, alltså helt enligt konstens alla regler. Så till den grad att jag kollade ut en okänd person, enbart som utmaning, för att efter 5 minuter få honom att komma fram å snacka.

Jag har kommit förbi den där fasen, iaf till en stor del, visst kan jag se nåt intressant, men inte är det alls på samma vis som förut, som mer var bara för att testa om det faktiskt funkade. Ja de e lite invecklat att förklara... tror jag ger upp försöket.

Och inte nog med detta, så var det 2 andra desperata raggningsförsök oxå som gick så långt att jag faktiskt sa ord åt dom. Det fanns nog en del som jag kallt vände ryggen till. Och som dom ens fattade det..?!

Om vi ska ta till Tracey Cox regler så är det ju de facto kvinnan som sänder ut signaler åt karln att "ta första steget". Genom kroppsspråk. Men idag verkade det inte ha gått hem på folk att de stod KOM INTE HIT i min panna.

Ett givet bevis på att jag bara vill ha nåt att vila ögonen på, är att när det väl kommer till kritan, är det JAG som backar ur.

Pust å stön.

fredag, maj 30

Välte lastbilstrailern...

... Så kan det gå ibland...

Dom har grävd upp halva vägen bakom vårt hus, å grannens gräsplätt bakom deras hus, å ja ha vari lite å åk me brosan idag. Nå brosan sku ha upp nå skum trailerjuttu på krokbilen, men han misslyckast på första försöket så han fråga om ja kuna försök kör. Försökte nog, men de va lite knepigt, dels va vägen så smal när dom ha grävd upp, å dessutom hadd han knuffa till tunnan på den där trailermojängen (nej jag fattar int heller, hjul hade den, men sku ändå upp me krok?) så jag fick böka å backa lite innan ja kom bra.... Eller vi ska säga, som så här, att jag hann int ens så långt. Plötsligt gav marken vika eftersom den där trailern stod precis vid de djupa hålet dom har grävt, så... dit for den tanken, upp å ner i gropen, med hjulen rakt upp.

Det var inte riktigt vår dag idag. Dessutom höll ja på köra över nå av brosans jobbarkompisar, lastbilen -vettefan var dom har hittat den- var från 1800-kall om inte ännu äldre, så de va nå förbannat vajersystem dels på handbromsen, alltså synliga vajrar, å sen va de typ nå 3 till. Nån låste fast bromspedalerna, så när du bara peta så låste de bromsarna helt å hållet, å du sku tryck på en annan pedal för att få de å släppa. Lite som "handbromsen" på min jänkare, dvs du tryckt ner en pedal å de va "handbromsen".. Eller ja minns inte hur den hade, men de va nåt sånt system iaf...  Nå anyhow, den hade riiiiktigt skit bromsar den här lastbilen, så ja höll helt enkelt på att ramma en av brosans jobbarkompisar. När brosan visa vilken vajer som var till vad så slet han dessutom av en vajer. Som sagt, vettefan var dom har hittat den här lastbilen.

Dessutom fredag eftermiddag, så int vet ja hur de blev nudå om dom sku beställ nån kran som kommer å lyfter upp den, eller om de blir på månda...


Kan ju säga att jag skratta när jag vaknade... 

När jag berätta det här åt ma&pa så fattade ju Ma direkt att jag hade drömt, men farsan som var på väg ti tv-rummet vände om å kom å lyssna riktigt ordentligt.. å TRODDE PÅ DET!

Har ju varit lite halvflunssig å trött, så när ma&pa sku dra till kokkola på en liten shoppingrunda, så beslöt jag mig för att ta en nap me doggen, som sov som en död. Tror de e första gången jag ser/hör/känner att hon drömmer! Snarkar brukar hon kunna göra, men drömma...! Det händer inte ofta det. Stackarn kan inte sova ordentligt med papsen, så vi beslöt att jag ska försöka ta upp henne lite nu som då å sova på dagarna. Hon vet att hon har int nå alternativ när jag tar upp henne, för väcka mig vågar hon inte :P

torsdag, maj 29

Wait, whaaat?

Den där känslan då du inser nånting.


Och det gjorde jag just. Jag har aldrig tänkt på det men det finns 2 saker jag e väldigt kräsen på när det gäller karlars utseende. Som jag tittar på först om jag ens ska säga hej åt dom. Eller visst, jag kan säga hej, men inser jag att det är "fel", så går dom bort. Snackar vi ytlighet eller vadå?! (... å andra sidan, jag har aldrig förnekat att jag är ytlig.... !)

Händerna är en sak som jag e väldigt krantto med, men det har jag nog reflekterat över rätt länge, men aldrig egentligen tänkt på att jag e kräsen. Men.... det som jag inte reflekterat över är ... NÄSAN!

Att jag tittar på ansiktsformen på en karl, det visste jag nog, det hör till manlighetsgraden. Och jag vill ju ha mkt manlighet... Men näsan! Jag blev å fundera på det här (jo, jag kolla faktiskt på en bild, där jag konstaterade att människans näsa var perfekt...)....

Jag hade aldrig reflekterat över min näsa förrns jag gick i lantis å sa åt linda "helvete va jag har kall näsa", å linda sa "Hur kan du frysa om näsan som har sån liten näsa..!"... Sen dess har jag helt enkelt gillat min näsa, men jag har inte insett det förrns just nu... (folk brukar ju fråga vad man är mest nöjd över me sin kropp, å jag har nog aldrig svarat näsan...). Men jag HAR en jäkligt perfekt näsa. Nu kommer alla att glo på min näsa bara för det hahaha.

Men det här kanske har gjort att det är något ja kollar på hos karlar oxå?! I dunno? Jaja, det här var en liten lustigt grej jag råkade inse för en liten stund sen :) Sku va rätt intressant å höra ett psykologi-svar på det här. Det är alltså inte så att "oj vilken sexig näsa" eller nåt sånt, den måst bara vara perfekt. :]

Inte undra på att jag är singel...

Plötsligt händer det...

... att man vinner på triss eller nåt. Men så roligt har jag inte haft det ;)

Från att ha gått från helt-utan-framtidsplaner, så har jag plötsligt 2 jobb på tapeten nu. Okej, båda två är VÄLDIGT osäkra arbeten, det är en massa "det beror på...", men jag finns i tankarna iallafall, å det är bra. Att folk frågar mig känns btw jävligt bra, det kanske är det bästa! :P

Bägge jobben är ju förstås inom min gamla branch, nåt jag känner till mkt väl ;) På tal om jobb så ska jag å hälsa på KOllegorna på lördagkväll igen :)

Det var lite roligt (nu e jag alldeles osäker på om ja skrivit de här redan, eller om jag bara pratat om det...?!) det är lixom ... 3e generationen för mig på det stället där jag hoppat in lite nu som då. Alltså när jag började så fanns det ju dom som ja kallar originalen eller gamlingarna. Sen fanns det kvigor som var deras barn då. Dessa kvigor som sen blivit kor har varit 2a generationen. Nu är det redan 3e generation på G blandat ännu med 2a generationen, och det är faktiskt lite roligt att gå å läsa vems deras mammor är å komma ihåg hur dom var.

Sen var min sista favorit kvar ännu, som jag verkligen känner, dom flesta är rätt nya som jag inte känner så bra, men Alphaville, hon var kvar ännu ;) En stor svart jäkel som e högre än jag e lång. Dessutom världens snällaste. Hennes hälsningsritual är att bita mig i armen. Hon biter alltså tag om hela min underarm, så mkt som möjligt som hon får in i käften, sen försöker hon tugga å slicka lite, men de går ju så jättebra. Dessutom är hon en såndär som man kan gå å sitta på när hon ligger, å så lägger hon huvudet i ens famn så man ska klia <3

Och på tal om jobb, så hade ja lite pirrande i vänster skuldra häromdan, å höll på bli tokig när jag ska sova. Det är alltså en triggerpunkt som börjar pirra, domna, whatever, jag vet inte riktigt, men det är en punkt iaf som krånglar. Man ska ju helst trycka på dessa hårt å länge så släpper dom, men de e ju lite knepigt att trycka hårt å länge på egen skuldra... Så när jag låg i sängen så tog jag min klia-ryggen-hårborste (alltså en gammal hårborste som jag använder för att klia ryggen!), å tittade en stund på dennes piggar. Nå, värt ett försök så jag la den under mig i sängen å låg så bra länge, å hör å häpna, int en sekund har jag haft pirrande triggerpunkt sen dess! Jag gissade mig lite till det här, eftersom jag förr fick sprutor i triggerpunkterna, å ja brukade säga att så fort nålen nådde dom, så kände man hur det släppte. Kan de bli bättre än så? :D

Nej nu ska ja hopp i bilen å fa på kaffe me marie ti Lannäs :) Blir nog inget kalajoki idag, lite halvflunssig, å megatrött!

tisdag, maj 27

On the road again...

Mobil-bil-bloggar.... bloggar alltså på surfplattan i bilen :p tur att mamsen kör, för jag skulle inte orka... tur öht att endera mams el paps alltid varit med mig på återkontrollerna... (så ni får ursäkta stavingen då ja skriver i bilen..)

Återkontrollen gick bra, inga förändringar på lungorna eller buken, bortsett från att levern var lite fettad. Hon frågade o m jag hade diabetes, så det är väl bara en tidsfråga... :/ annars riktigt bra läkare, var en rätt ung tjej, förklarade mkt å sånt. Blodproven såg bra ut, tymidikinasen som dom inte testat på många år låg på 9,1, ska vara under 8, men mitt brukar vara upp till 13-14 å vända... och så en till grej som inte var så bra.... jag brukar ju ge lite too much info ibland, och det här blir nog det...

Jag har haft mens en gång hittills iår. Jeee. 58 dgr nu sen senaste gång... Visst Dr T sa att risken finns efter 30års ålder, men det finns även sjukdomar som gör sånthär... som tex HYPOTYREOS.... har ni hört mig nämna det nångång förr eventuellt? Så dagens läkare sa att det är ytterst viktigt att få reda på orsaken, dvs utesluta allt annat än cellgifter. Så att jo... känns lite slött att man inte längre kan välja, även om jag inte vill ha barn. Visst, det finns mediciner å grejs som kör igång det pånytt... meen... Först ska jag till läkare nudå, å sen ti en riktigt gynekolog. Det lustiga e, att om de nu e menopausen nudå, så hade jag nog väntat mig större mentala förändringar... visst nattliga svettningar led jag av förra året, men annars har jag bara blvit gladare...
Jaja, är det nåt jag har lärt mig, så e de ju att acceptera det, inte så mkt att göra åt...




Måst fyll på lite nu när jag e hemma. Som sagt, läkaren var jättebra, hon berättade mkt å sådär (bla fick ja bra tips förutom stödstrumpor för mina svullna fötter) och så sa hon såhär "Du har otypiska symptomer, vilket gör att det är svårt att hitta en diagnos. Men för det betyder det inte att du inte har en sjukdom. Men du får nog räkna med att det tar länge ännu, huvudsaken är att du har kontakt med läkare"

Att levern var förfettad oxå är inte riktigt bra. Som jag skrev ovan, är väl bara en tidsfråga innan man har diabetes nudå... Men då jag inte riktigt förstår, ja äter inte så mkt sött öht. Jo, en karkkipåsa i månaden kanske.. om ens det. Bulla en gång i veckan. Det är allt mitt "sötsaker" som jag intar... De e lixom lite svårt ti "dra ner" på nånting, när de int finns så jäkla myki ti dra ner på. Och nog tycker jag att man ska få äta husmanskost nog... Nåja, jag e för trött för att fundera alldeles för hårt på det där.. 

Blev lite shopping oxå, hittade en jacka åt mig som jag e någorlunda nöjd me nudå, å inte heter Didrikson. Jag såg ju förstås en jacka när vi kom upp för nå rulltrappor, å visste direkt att den där var min. Tills jag gick fram till den och såg att det stod Henri Lloyd på den. Provade den å morsan sa "shit va den sitter bra!" om den int sku ha varit för liten då... (och förstås för dyr)... Tänkte ju köpa en HL för några år sen som satt så jävla bra oxå, för ca 300 euro...Men nu blev det en Catmandoo istället.




måndag, maj 26

Events....

... Tyckte det var lite tråkigt när det inte var så möe hästtävlingar nu under juni månad, men tusan de e ju hundra andra events. Tanja, det här betyder att du int får tibax din kamera ännu ;) (okej, hojta till om du behöver den, givetvis får du tibax den då... kanske..)

7 Juni e de Pedersöre Truckmeet i lillby, 8 Juni  traktorpulling i forsby, 13-15 Juni jänkemeeting i Nykaabi... Så de finns nog ti fota på åtminstone.

Dessutom är det hopptävlingar i kalajoki nu på torsdag som jag lite funderar på att dra till. Men sku gärna vilja ha resesällskap. Så om nån e frivillig å orkar vara där mer eller mindre hela dagen, hojta till! Man behöver inte betala nå bränslecash iom att jag ändå far dit..! Om ja nu inte backar ur i sista minut då förstås, men de va klasser upp till 120cm, å väldigt många starter dessutom!

Truckmeetingen blir den första för mig, så det ska bli lite roligt. Känner ju ändå några truckers nu, iofs kände jag nog det oxå före lastbilskursen, men man har träffat på lite fler nu åtminstone. Pullingen har jag varit på så gott som varje år som jag bott i jeppis (var ju borta nu två somrar då ja bott på åland), kanske nån enstaka gång jag inte varit där. Själva pullingen är väl inte så där meeeegaintressant (visst jo, de går å se på), men jag träffar många jag jobbat hos där å många andra man känner som man inte ser så ofta numera, så de e ju lite folkfest tillika.

Dessutom ska en klasskaveri från lastbilskursen lira på Hogans nästa fredag, så funderar på att eventuellt dra dit oxå, nån som e me?! Tänkte fota då, inte dricka...

I morron är det dessutom återkontroll -.- Ser verkligen inte fram emot detta, men man måst väl. De e ju bara några år till, sen slipper jag det.. typ 6 år till eller nåt sånt.. Har inte riktigt förberett mig mentalt på de här... Dessutom fast nya läkaren e bra, så håller han inte alls tiderna som Dr T gjorde, sist tror ja vi satt över en halvtimma å vänta...

Nåja, det är väl att bita i det sura äpplet... Några år till så har man genomlidit 15 år av återkontroller... Jepp jepp. Snart iväg på jobb igen, ja jag glömde ju säga det, är å hälsar på KOllegorna idag :D Bara idag (morron + kväll) sen ska jag på lördag igen som inhoppare då de e studenter på G... :)

söndag, maj 25

Allt och inget...

... och det mesta där emellan.

Japp. Var ut igår med höga förväntningar - det borde jag inte ha haft. Okej, det här kommer att bli ett analyserande, så den som inte orkar med det kan ju sluta läsa nu då.

Jag hade förväntningar att hitta något nytt att se på som jag brukar säga, Mr Nr 7. Fråga mig inte, nr 7 är en juttu som e mångårig. Jag minns inte ens hur det hela började på, men det handlade hur som helst om nr 7. Maries krav är att det är nåt nytt som jag inte känner, och det är där jag failar litegrann. Marie hade skrivit ett inlägg, å dessvärre måste jag medge att jag lite känner igen mig där. På ett sätt.. !

Samtidigt som man är bekväm med det man känner, så borde man vidga vyerna lite grann. Men det blir väl så i en småstad, man tar det säkra före det osäkra. Nå det som var roligt iaf var att jag fick dra mitt urusla skämt åt Alexandra som hon sa att hon iiiiinte aaaalllls har hört förr... Dvs när en person betalar in för 2, av samma kön å tillägger "-Men vi e int ilag.."... Jag var ju skitnöjd när ja fick dra det skämtet åt Alexandra, (jag betalade in marie oxå), eftersom hon hade sagt att det är nog förmodligen det vanligaste "skämtet" hon får höra när hon sitter i inträdet. Och alla tror att DOM har kommit på det! ;) Jonej, så de va lite roligt ;) Stackars Alexandra :D


Det är svårt att inte falla i gamla rutiner, speciellt när ens svaga punkter rör sig mellan övre och nedre våningen. När man dessutom vet att det inte är någon bra idé... Ja usch ja, å så finns det dom där man suktar efter, den där förbjudna frukten. Why, oh why, vi är där igen. Usch jag blir riktigt irriterad... Det sku inte behövas nåmer än ett been there done that så sku det förmodligen vara ur världen..

Hur ska man ändra på det här då? Så jag inte faller tillbaka i gamla mönster, utan öppnar ögonen för ngt nytt. När man dessutom e lite rund under tassarna så blir ju inte saken bättre heller.

Måste trösta mig med den här, riktigt skön låt som Anna tipsade mig om. Brukar inte ha baslådan igång mer än när jag ska pre-parta för mig själv här hemma (Teamspeaken diggar inte riktigt baslådan, ljudet blir så... konstigt.. ), men den här låten e nog nästan värt att spark igång baslådan.. SÅ skön bas.

Riktigt bitter och riktigt grinig. Det finns ord som har yttrats som jag aldrig nånsin kommer att få ur mitt huvud. Av ett av dom där soft spotsen. Helvetes jävla skit. Rent ut sagt. Det är många år sen dessa ord yttrats, å varje gång jag ser personen, ack vad det hugger i hjärtat. HUR kommer man över det?! Nu handlar det inte om elaka ord, utan snarare snäppet värre, det där man inte vill höra när det redan är för sent. Hade jag ens haft en aning om saken förrns det var för sent... då jävlar..!

Nej jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag för att komma ifrån ilskan och bitterheten, känns som int riktigt nånting sku hjälpa. Alla förslag mottages med stor tacksamhet..! Kanske jag sku börja med frukost...

lördag, maj 24

Projekt Blixten...

Har varit en inledande sån idag.

Har åtgärdat temporärt högtalarproblemet, genom att sätta in en baslåda bak. En såndär färdig för 40 spänn, som jag köpt för många år sen, men då moitta på att det blev för skrälligt. Kollade om sladdarna fanns kvar under skivan i "baksätet" å jo, de var dom, så de var bara å plugga i, å sen tuta å köra. Dock är baslådan uppdelad i 2 delar, dvs de ska sladdar in från bägge sidor, men hittade bara en fungerande sladd. Hittade en till sladd, men är lite osäker på vart den går i andra ändan, för i baslådan blev de inget liv med den inte.. .

Farsan försökte lokalisera fönsterhiss-felet, å förstås, med min jävla otur, så är det motorn. Det kunde inte ha varit en sönderskavd kabel, eller glapp nånstans, nej, förstås ska det vara det dyraste alternativet.

I sommar ska även stolarna å mattan rivas ut, mattan tvättas, å bilen torkas. Den får sin inside-tvätt i samma veva, betydligt enklare å dammsuga å tvätta om man int har stolar ivägen... Ytterligare ska flaket lyftas av, behandlas, å sen ska även underredet tvättas (!!) och behandlas. Satt just med vattenslang å spola i ena hjulhuset för att se hur helvetiskt många lager skit det var, å efter 15-20 minuters spolande börja man nog få det rent där. Å så ser hela bilen ut undertill.

Kofångaren funderar vi även på att fixa, har ju fått stenskott som resulterat i rost. Och det är inte så snyggt på krom det inte.. Det jag oxå borde fixa är backningslamporna på flaket som dog när Sami bytte blinkrelä för några år sen...

Det börjar komma lite småfix här å där, men man får väl räkna med det när bilen är 14 år gammal å körd 250k med... Då man sku va miljonär...!



Nu blir det lite vila eftersom pannknacken kom å hälsa på, sen krubb å sen lite annat äventyr...!

fredag, maj 23

Fotoexperiment...

Hittade en parfymflaska jag helt hade glömt bort, å som inte hade kommit med mig i flytten. Egentligen har jag en till å, men den var jag medveten om, denhär hade jag helt glömt..! Nå hur som helst, så e parfymer en till grej jag har ett thing för (förutom jackor, västar å skor då), det ironiska är att jag enbart använder EN parfym. Jag fann Kenzos flower av en slump, då jag hade varit med Heidi på en "kryssning" me eckerölinjen, å hade testat parfymen. Senare när vi satt i nåt café börja jag sniffa vad tusan det är som luktar så gott, å insåg sen att de var parfymen, så det var bara att raskt springa efter den då.



Sen kom Kenzo ut med nästa serie, där Amour blev min stora favorit, passade mig ännubättre än flower!



Det är den här parfymen som har gjort att jag fått höra ord som "Jamen det är bara för att du luktar så gott det", "Det kom ut en exotisk doft", och mitt ex som varje gång börja sniffa mig i nacken ;) Såhär beskriver parfym.se den... 

Beskrivning - Inspirerad av det kulturrika Asien skapades denna somrigt varma doft av mjuka aromer av kinesiskt te, indonesiska blommor och thailänds mysk och ris. Alla dessa inslag rundas slutligen av med oemotståndlig vanilj. 

Nå hur som helst så var det här ett litet sidospår, iom att jag hittade parfymflarran, testade den, helt okej, men verkligen inte jag. Däremot kom jag på att nån av objektiven till kameran hade ett macroläge som jag inte hade testat på, så parfymflarran fick bli försökskanin... Dock borde jag testa "i verkligheten" oxå hur det här fungerar med macro på långa objektivet... 








Ja de var ett litet test på olika inställningar på kameran. Nr 2 e nog min favorit, den tyckte jag blev riktigt bra  t.o.m.. Sånt kan man roa sig med när man sitter å funderar på vad man ska göra... In speak of that, kanske jag borde ta å se The Perfume igen?! 

Försiktig när man solar..

... det ska man ju givetvis vara... använda solkräm å ni vet allt de där..

Men det jag syftar på är att jag bannemig måste akta mig va ja lägger på mig! Alltså i klädväg... ! Hade en slapp skjorta igår, men korta ärmar... alltså nästan t-skjortsärms-längd... Vem har nästan bondbränna idag då?! Hej, här e jag!

När jag går ut å solar, så brukar ja ju ha på mig mina sportlinnen... sen tar ja direkt av dom när ja lägger mig ner på gräsmattan... Vem har fått ränder av en sån då?! Hej, här e jag!

Jag sku förstå om jag var i stallet me såna, för där rider man, man e ute å fixar å donar, där kommer brännan direkt. Och f.ö e sportlinne-ränderna enda jag kan godkänna förutom bikiniränder..

-några timmar senare-

Legat ute å stekt, men ja e så himla dålig på att steka framsidan oxå... de e så förbaskat boring..! Har inte samma förmåga att dagdrömma som när jag var yngre, tror nog jag hade ett väldigt utvecklat dagdrömmeri. Man lärde sig när man var på tävlingar (bilsport alltså) land å rike runt, å det var trist som fan. Dagdrömmeriet var min bäste vän...

Nå iom stekandet igår så ladda ja ner en water-reminder-app, för det är något jag e helt urkass på oxå, att dricka vatten. Iofs tfn e inne på tyst, å jag e ute å steker, så vad hjälper det ;D Nåja, det är åtminstone den där mentala påminnelsen. Och på tal om app så kom jag på en helt fenomenal app igårkväll, som jag faktiskt borde ta å forska i om finns eller nä. Jag vet inte hur man gör appar, men den här, jag säger bara det, ojoj. De e en såndär grej, så när jag kom på det så tänkte jag för mig själv "men varför har ingen kommit på det här ännu?" med en facepalm.... Denhär appen sku visserligen vara ett rätt stort projekt å involvera flera företag, men en (enligt mig) en helt fantastisk app!

Jag lyssnade för ett tag sen på radion om hur man söker patent å grejjer, å det är ju ett program jag verkligen borde ha lyssnat på tillräckligt bra. Nu är jag inte helt säker på att man kan söka nå patent för just den här appen, men de talades även om investerare å sånt...

Det är helt klart nåt jag inte tänker förkasta, men om det är praktiskt möjligt är en annan fråga. Sen var och hur jag ska börja har jag ingen aning om heller...!

torsdag, maj 22

Träningsvärk...!

Japp det har jag. Så innihälvitti. Baksidan av låren, höger ben e värst.. å nu börja ja få lite i vänster ben oxå...


Det roliga är att jag har inte gjort ett jota. Inte gjort nåt som kan framkalla träningsvärk å inte heller fått nåt slag mot musklerna. Dagens mysterium. Som ja sa åt både jenny å anna "jag har ju inte ens sett på gladiatorerna...!"

Men jag har ju förut haft teorier om att jag springer marathon på nätterna (för att jag alltid vaknar upp svettig...), så det här bekräftar väl teorierna ytterligare. Fan... Kanske därför jag har sjuka vrister varje morron! o.O Kanske därför jag oxå har ena akillessenan åt helskota nu?!

Såklaaaaart! *facepalm* Så dum jag är!


Jag tror jag har tagit sleepwalking to next level..!

Seriöst...

.... HUR funkar den mänskliga hjärnan?

Eller åtminstone min hjärna?! Kan någon snälla förklara det för mig, alternativt slå mig med en slägga i huvudet varje gång ja tittar på en upptagen karl?!

Jag borde seriöst börja med såndär gummiband-runt-handleden-bestraffning när jag tänker på nåt sånt, för jag kan helt på riktigt inte bli intresserad av en karl som är singel. Nej, det ska vara nån som e upptagen. Förstås.

Såg ett ögongodis idag, som jag trodde att jag hade glömt å gömt, men så -pang- som en blixt från klar himmel, rätt i kontoret, å så kom den där djupa sucken igen. Why, oh why?! Bara för att jag råkade gilla hans personlighet då, å tyckte vi hade bra personkemi sådär den där ena gången vi snackade på riktigt. Men nej, varför kan jag inte få den känslan me en karl som e singel?! Nej, då e de bara "jaha... whatever... "..

Om jag ska förklara mina känslor i barney stinsons-gifs så blir det väl ungefär såhär..






onsdag, maj 21

Lustigt fenomen...

Ligger i sängen å bloggar från plattan, så ni får ju ursäkta diverse stavfel.... 2-fingerssystemet e inte riktigt min vän... :]

Fick mail från en person som inte hör till vår hemmaförening som ville köpa foton, å dessutom skrivit att det var fina foton.... (och kan ni tänka er, JAG SKREV MAIL PÅ FINSKA... nåja, den kommer ju tibax vartefter, men man märker nog hur fort man glömmer). Nå anyhow, jag måsta gå in på kuvat å kolla igen... nog ser dom ju bättre ut när man bara har en samling bra foton å int alla foton. Jag var t.o.m tvungen att kolla in på dom sämre bilderna, alltså där solen var på fel ställe, sandstormarna drog förbi osv... men för att fota två klasser hade jag inte så mkt alternativ heller där jag kunde stå.

Egentligen borde jag ha laptop med mig, så man hinner korrigera fel innan tävlingsdan e slut... menmin laptop saknar skärm (eller den e där, men svart), å morsans el farsans miniläppare får jag nervfel på....  nåja, kanske sku vara värt ett försök, paps har ju ändå mokkula ti sin läppare, så kansne man sku kun ta me den nästa gång...

Jaja, blev lite snabb kvällsfundering dehär nu....

Glad...!

.... Om jag inte blir sjuk nu, så kan jag fan motstå allt... (iofs inte det jag syftar på med rubriken)... Bar upp min luftvärmepump igår, såndär flyttbar, så nu har den flåsat på ena sidan sängen å en fläkt på andra sidan sängen ;) Men jag har haft 15 grader i sovrummet, så det är tacksamt!

Det är så många kaverin som sagt att jag borde ta betalt för fotona, jag var lite tveksam eftersom jag inte varit riktigt nöjd, men jag kom fram till att jag har int nåt att förlora på det, å länken la jag upp igår, å idag hade jag redan beställning! Oj va glad jag blir! :D

Det är nu de e riktigt surt att det inte är så aktivt på tävlingsfronten framöver, om man inte tänker resa land å rike runt. På regionsdressyren är det bara i ylistaro till, sen är det tävlingar först i juli :( På hoppningen var det ett par i juni, å sen i mitten av juli i kokkola. Dom tävlingarna, både dressyr å hoppning ser jag fram emot, åtminstone då jag har brukat vara så har det varit mkt folk på dom tävlingarna..! Sen om jag åker me J&F till haukipudas eller nånstans norrut, så brukar de vara många ekipage oxå.

Såg nu att soklotpokalen är 24e och 25e, både dressyr å hoppning, det kanske jag borde fara på?! Hoppningen var ju ända upp till 90/100 cm..! Jag tror bannemig jag ska sikta in mig på det, kanske jag kan lyckas dra anna med mig?! (Hon kommer ju heeeeem!.. jag vet int om hon kommer idag, eller far idag... aaanyhow!)

Tror de blir lite klippa hund idag, å sen slappa i solen! Stallet ikväll eventuellt :)


tisdag, maj 20

Hästsjuk...

... Nu har jag såndär hästfeber på riktigt :/ Alltså inte att jag sitter å läser annonser å drömmer mig bort, utan riktigt saknar att rida, träna, tävla, dona, fixa, svära, svettas, jubla osv... :/

Riktigt på riktigt den här gången :/ Tackolov har ja ju mina substitut....nej, mitt substitut... som jag kan trösta mig med. Men det är ju lixom bara halva jobbet det där med att se och röra..

Håller på kastar upp bilderna nu på kuvat.fi, har tagit en stund att sortera å ordna. Det fick bli nu denhär gången att jag inte ger bort dom gratis, utan tar en liten slant för dom. Hoppas nu bara nån tycker dom e bra, jag e ju som vanligt inte så nöjd... rent ut sagt riktigt besviken t.o.m. Håller på med 3e klassen nu, alltså uppladdning, så det ska väl vara klart innan jag e klar med dethär inlägget. Sen ska ja se om jag sku komma mig iväg till stallet ikväll. Behöver nog en kram av faxman.



Usch nää, e nog lite deppig :(

Nää, ni får nog länken till bilderna senare, snart matdags, å sen springa ett varv genom sprinklern å sen ska ja fara ti stallet. Om int annat för att fundera med faxman.

Om ni btw inte har sett en lamahäst, så har jag fångat en på bild. Det var Suvi som informera mig om vad det var för nåt :P




måndag, maj 19

Med sorg i mitt hjärta...

.. och med tårar i ögonen.

En väldigt ledsam dag.

Ibland vänder det helt plötsligt. Ibland går nära å kära från oss alldeles för oväntat. Idag har Farbror C fått gå vidare, och får nu vara som den 4åring han kände sig som.

Jag är tacksam att Elin meddelade både anna och mig rätt tidigt. Efter att jag hade sålt Elmo och före jag flyttade till Åland, red jag Farbror C rätt mkt, och nu har jag ju tömkört honom. Det är en häst som i sina 24 år har stått i samma box, en häst som alltid funnits där. Så det ÄR en häst som berör många.

Tror nog inte jag riktigt förstått det helt å hållet ännu, är rädd att det kommer att ske när man ser hans box.

Vila i frid, Farbror C <3



söndag, maj 18

Örk...

Känns verkligen att man varit ute igår. Å att man stinker liniment. Efter att jag linimentat mig så smakade det menthol i käften, luktade menthol i snoken å ögonen rann som dom sku ha betalt.

Sitter å sorterar fotona nu, började med att rename:a dom, eftersom det bara "rymdes 999 foton i en folder". Dvs kameran/kortet skapade ny folder efter det, vilket i praktiken betyder att jag har 3 foldrar, dvs hela tiden 3 foton med samma namn. Men hittade ett rätt enkelt rename-program, så nu heter dom 1-2757 eller nåt sånt.

Och det här sitter jag nu å sorterar klass-vis. Sen ska de sorteras in i olika ekipage. Sen vilka som ska upp på kuvat.fi. Alltså jag har nåt att göra idag. Har kommit till bild 317, vilket är startande nr 2 i 3e klassen. Dom ca 200 första bilderna var enkla att sortera, eftersom det bara var från klass 1.


Frågan är hur mkt jag gör idag, risken är rätt överhängande att jag går ut å sola.

Jepp det blir sola idag. Nu är bara dilemmat vilken ljudbok jag ska välja. Har tusen olyssnade, å många e såndär följetång (-tong?!), så jag borde lyssna på dom första före... I sommar ska ja bannemig steka å bli brun, har inte hunnit/orkat solat dom senaste 2 somrarna, så... ja håhå. Färg i ansiktet från igår har jag redan fått, rätt mkt t.o.m, men nu ska man försöka få resten av kroppen brunare oxå. Tyvärr e jag såndär rödnisse, så jag blir mera röd än brun. Plus att nu med min fläckiga hud så syns det röda ännumer ;(

Får ju se nudå om dom vita fläckarna alls ändrar färg, eller om de helt enkelt e pigmentbortfall. Usch vad jag kan bli irriterad, varför får inte jag ha jämn hudfärg?! Inte nog med dom vita fläckarna, så har jag massor med röda fläckar oxå.. Brosan däremot e ju helt megajämnbrun... Fusk!

Nej nu välja ljudbok å sen ut å gassa.

lördag, maj 17

Tack å adjö.

... Jag går å dör nu!

2700 foton och det finns inte en kroppsdel som inte är sjuk. Jag ska linimenta mig här senare, å t.o.m fingrarna kommer jag att få linimenta.. ! Sand överallt trots att jag sköljde av ansiktet å armarna, men man känner att man har blivit sandblästrad idag.

Håller på tittar igenom fotona nu, men kommer inte att orka göra nåt destomer med dom. Får se om jag ens orkar lägga in nå hit. Inga wow-foton än sålänge, men det kanske kommer. De e lite knepigt, solen är på sån sida, så man hela tiden (nästan) har en rörig bakgrund, å det suger lite. Vid vissa tillfällen kunde jag nog ha valt annan plats, men när det gick på 2 banor hela tiden, så var det nog begränsat var man kunde stå.

Efter att nästan ha gått igenom hälften så kom jag till ett foto som jag höjde på ögonbrynen åt...!



Visst finns de myki bilder där hästarna går fint å så, men int foton som jag e nöjd med. Sen e ju frågan vem som ska va mest nöjd, mottagaren eller leverantören?! Det kanske handlar om att skapa efterfrågan hos mottagaren. Men jag vill ju fortfarande ha den där känslan ur varje foto... 


Det här va ju lite gulligt foto på Rilla oxå. Söta lilla Rilla. Både hanna å rilla var megaduktiga!

Såg en stackars ryttare som ridit me tungan ute hela programmet (på tal om tunga). Måste ha varit lagom trevligt å torrt efteråt, med tanke på sandstormen vi haft idag. Men nog måste jag medge att man blir lite tävlingssugen när man ser alla duktiga ekipage nog. Meen... Det lär inte hända för mig.. 




Det här är egentligen rätt rosett på fel häst. Det var Jenni Rintala & Marjami som fick rosetten, men Jenni hade redan bytt häst till Erih.



Oj då alla foton sku va lika bra som dehär... ! Fokuserad ryttare. När jag bläddrar igenom fotona så letar jag efter en känsla, jag bläddrar rätt snabbt, och iom det så får jag den där äkta känslan då jag kommer till ett foto jag gillar. Jag funderar int på det nå. 



Det här fotot la jag in som ett smakprov åt Linda (klicka på bilden för större). HELVITTI va Big Mac e snygg här! Fototekniskt... Tjaa.. 




När jag kom ti dehär foto blev min reaktion "Oho!". Dessutom e Rilla så söt så man sku ju kuna äta upp henne! 



Av alla foton så har det här varit mina absoluta favoriter..! Kanske hittar man flera efter närmare granskning, men sådär första kollen så är dessa favoriterna :) 

Blogga lite snabbt..

.. Insåg att jag inte har bloggat sen i torsdags, men då man inte riktigt haft tid..!

Var till sjukan igår, 9 rör blod snodde dom av mig, såg att hvc-remissen även innehöll B12 vitamin, så ska bli kul å se vad jag har på det nu. Sist hade jag överskott. Men jag vet att B12 i mitt fall inte har nån betydelse, för mitt mående var det samma som när jag hade överskott som nu. Så det är inte orsaken.

Sen var det lungröntgen å ultra hela buken. På rtg säger dom ju inte så mkt, men på ul:n (kan ni förstå att det inte var samma läkare! Däremot samma sköterska som sa "jaha, hej igen!"), sa hon att allt såg bra ut, inga förstorade lymfkörtlar, å mjälten såg bra ut. Så tummen upp för det..!

Igår hade vi talko oxå inför dagens tävlingar, fasen vad duktiga vi är. Dessutom hade några fixat dit käk, så vi fick avnjuta mega god sallad, fisk, pilsner, kaffe, bulla, ja massor..! Salladen jag åt var helt suveränt god, en taco-sallad!

Idag är det då Dagen D, då det är dags för att fota. Hoppas det går bra för jenny nudå, i torsdags hade faxi varit jättefin (fotona från förra inlägget), och igår hade han känts bra när hon jumppade honom..! Så jag hoppas verkligen på resultat idag. Vi har Evelina/Andrea med Zak, Hanna & Rilla, Jennie & Big Mac, Tilda & Pasa, Marika & Rossi, Corre med både Lilli å Leo, Jenny & Faxi, å Linda med Big Mac som representerar föreningen.. !

Oj shit va klockan går, sku ju måst börj ställ mig iväg... E såndär dag, då man int riktigt vet va man ska lägg på sig... to be honest så sku (håll i er) en magväska va riktigt superbt, för om det blir så varmt så ja inte har jackan på idag, (där jag har allt) så blir det lite knepigt... ! Dåliga fickor på brallorna, så dit lägger man inget. :S Nåja, får la se om ja tar en annan väska för att lägg allt i, den e så stor så ja får kameran å allt å rymmas dit. Kanske sku va nå de, så behöver ja int ha jackan på om de blir såpass varmt.. !

Första ekipaget startar 10:00, 10:30 på andra banan. Snälla Nina A hade printat ut startlistor åt mig, så ja enklare kan håll koll på vem som startar! Nej nu måst ja nog ställa mig iväg! :)

torsdag, maj 15

Ajaj...

.... Tror det blev ca 7h istallet idag... Lätt trött om jag ska vara riktigt ärlig.

Är lite grinig oxå, måste vara oäten å odrucken i morron morrn, när jag ska ti sjukan ;( FYFAN VAD JAG HATAR DET. Blodproven måste göras mellan 08 - 09, å sen rtg e kl 10 först. Men sen är det över..! Sen får jag vräka i mig käk, å sen på kvällen blir det talko vid stallet. Sen e de bara roligt på G.

Konstaterade att jag sku behöva en sadelstol när jag ska fota, å en hög en dessutom... Får så helvetiskt ont i ryggen å stå sådär länge.. Dessutom körs 2 banor samtidigt, å de e lite tråkigt :S Betyder att jag inte kommer att kunna fota alla ekipage :/ Nåja, de e som de e.

Håller på slänger upp Jennys bilder från träningarna nu, tänkte jag sku göra de först i moron, men när jag kolla igenom bilderna å såg faxis steg, så var ja tvungen att göra de nu ikväll... Så nu är dom på uppladdning. Fototekniskt ingen förbättring ännu... Men antar att man inte kan förvänta sig förbättring på sådär kort stund... Fick inga wow-foton idag, men det kan bero på att jag har som sagt mer kritiska ögon nu, å förväntar mig mer.

Ni får som vanligt några smakprov...








Och så var det nån som sa att faxi sku måst lägg mera vikt på bakbenen...







Och så hade vi det här med benlyft...









Ja de blev lite bildspam här i ren frustration... Men då MAN VET vad hästen kan, å vissa kan bara inte öppna ögonen...! Förbannade domarsport dehär.. 


Inför stundande tävlingar...

.... Så sitter jag å funderar på vad som gör ett foto bättre.

Om man ger samma utrustning till en amatör å ett proffs, vad är det som skiljer bilderna åt?! Om dom tar foto på exakt samma sak. Eller är skillnaden bara hur man använder utrustningen?!

Sitter å försöker göra två saker samtidigt här, men det sket sig redan på typ 10e bilden. Redigerar vissa som jag ska ha som bloggmaterial, å sparar vissa som jag funderar på att kasta upp på kuvat.fi. Och det här blev ju redan lite knepigt :P Kanske jag skulle koncentrera mig på en sak åt gången... ?! Men jag vet inte riktigt vilken jag ska börja med, kuvat.fi e ju på så vis enklare iom att där behöver jag inte göra bilderna mindre, men sen igen kan det vara nån som jag vill beskära. Som jag oxå vill ha i bloggen?! Håhå, är det dehär man kallar i-landsproblem?! x)

Det är ganska bra att jag har nåt att fördriva tiden med, halv 3 tiden tänker jag bege mig iväg med blixten å släpon ti stallet, först lana plan, å sen börjar köra staket från ridhuset till utenplanerna. Så de e skönt att jag har nåt att göra före...! Sku borda komma ihåg en mjölk oxå, så jag får bli där å dricka kaffe, sen efter att staketen är ute så är det ju Jenni-träningar, så då får jag passa på att fota å öva lite inför helgen igen. Perfa om man frågar mig!

Har suttit å tittat runt lite, å faktiskt hitta priser och proffsfotograf som inte är hästmänniska. Fototekniskt är bilderna riktigt fina, som hästmänniska fanns det nog en drös av foton jag inte sku köpa...! Så det var lite intressant... !

Usch va ja blev trött mittiallt -.- Var vaken rätt länge igår, kom hem typ halv 10 från stallet. Sandra å jag hade suttit i klubbrummet å snarvlat.. Så klockan var nog över 12 innan ja gick å la mig. Nu sku ja borda gå i duschen snart, sen torka lite, å sen ställa mig iväg så småningom.

Och så ska ni få se bild på min absoluta favorithäst. Han är inte speciell på något vis, men han heter Risto Reipas! :D



onsdag, maj 14

Höh...?

Jag vet inte riktigt hur jag hamnade på det här, men fick lite uppdrag inför träningarna å tävlingarna! Iofs, är det på ett sätt bra, för det känns som att jag inte bidrar då jag inte är funktionär på tävlingarna, utan fotar istället.... Eller Funktionera som jag brukar säga ;)

Nina A kom igår å fråga om jag kunde lana både övre å nedre plan inför tävlingarna, så ja svara visst, det fixar jag. De roliga är att jag har inte kört 4hjuling, så de enda jag vet är att den ska dras igång, å det gick bra med min axel sist jag försökte. Sen är den inte heller automatväxlad, så de kan bli lite intressant. Det enda som talar till min fördel är väl att jag har erfarenhet av maskiner med redskap :P

Jag skulle oxå använda bilen till å köra dressyrstaketen från ridhuset till plan, vilket är rätt skönt, så mkt enklare då. Ska se om jag t.o.m sku fråga paps om jag sku få ta slääpon. Då sku man få betydligt mer å rymmas, men risken är att vi har nåt på slääpon alternativt, den är hos brosan. Jag sku gärna ta slääpon, för då sku jag få lite backningsövningar tillika för det framtida B96/BE kortet jag nångång ska ta.

Nå hur som helst så kom några andra å fråga om jag kunde lana plan inför Jenni-träningarna på torsdag, å iom det så blir staketen utkörda redan för träningarna. Så det är lite mkt på G nu :D Dessutom allt sjukhusspring. Idag ringer kirurgen om provsvaret från UL:n å på fredag är det horrordag, oäten, blodprov x2, + lungröntgen + UL av buken. FIFAN! Åh jag hatar det där kladdet från UL...!

Okänt antal timmar senare:

Kir ringde, allt var ok! Tjoho! Hon tyckte att vi inte behöver följa upp det här mera nu, så de va skönt :) Nu ska man bara hoppas på att ömheten försvinner å att man så småningom återfår känslan :) Iofs, jag har inte nån känsla ännu från första op-stället, så de e väl rätt tvivelaktigt att ja sku få nån känsla tibax här heller.

Funderar hårt på att fa ti stalle å drick en kaffe eller 3, sku ändå måst via fpa me nå papper. Jo, jag lämnar in dom efter kl 16, för dom får "tidigast inlämnas 15.5"... :D Så då lämnar ja in dom ikväll, så e dom färdigt där i mön ;)

Jepp jepp, ska väl börja söka mig iväg så småningom :)

tisdag, maj 13

Irriterad på foton...

...Ja det är jag.

Var ikväll å träna lite på Elins hoppträningar. Alltså ja träna int hoppning, utan ja träna på ti fota. Men jag är lite besviken...! Det jag främst försökte fokusera på var att få objektet i mitten av bilden å att lite mera se helheten, runtomkring osv. Visst, jag fick några guldkorn (speciellt ett som jag kallar "Flygarebilden", men det var nog inte ur fototeknisk synvikel) men sen många dåliga. Riktigt dåliga. Alltså suddiga!

Alltså onödigt suddiga! Slarvigt suddiga! Bwaah! Men på det hela är jag väl rätt nöjd ändå, men nej, jag kan inte komma över riktigt att det blev så många såndära. Ni ser, nu börjar jag redan lägga för höga krav på mig själv... Jag tittar med mer å mer kritiska ögon på fotona... Uscha..! Dessutom är dom inte alls likabra andra gången man tittar på dom... !


Den här e väl helt okej..




Den här var rätt fin, men man kunde ju ha skippat björken...




Helt okej, men ja tycker det känns fel när hindre är så på sidan.. Tar man bort hindret är ju ekipaget i mitten, men de stör mig ändå...




Lite samma här, men åt andra sidan. Gillar dock det här bättre än föregående.



Inte kanske sådär mega bra, men gillar bilden i sig! Sällan "bakifrån"-foton blir riktigt bra, men dehär blev en bra bild!



Här stör de ju mig bara att plankorna va sneda just då... Annars hade de väl varit en rätt okej bild..



Flygarebilden!!